Скрипить взуття: оригінальні способи прибрати "музичний супровід"

7 лютого 2023, 17:47оновлено 7 лютого 2023, 18:45
Розповімо, як повернути тиху ходу і зберегти улюблені туфлі.
Що потрібно зробити щоб не скрипіла взуття
Що потрібно зробити щоб не скрипіла взуття / pixabay.com

Улюблена пара взуття, в якій так комфортно може піднести неприємний сюрприз у вигляді скрипу. Дратівливий звук є приводом для занепокоєння і пошуку відповіді на питання, що потрібно зробити щоб не скрипіло взуття. Причин появи звуку багато, але існує кілька способів позбутися від нього.

Скрипить взуття: причини

Приводів для появи звуків дуже багато. Скрипіти може, як верхня частина, так і підошва. Причини, чому взуття скрипить при ходьбі, можуть бути наступними:

  • сторонній предмет в шві;
  • низькоякісні матеріали, використані при виготовленні;
  • неправильна проклейка частин взуття;
  • брак при виготовленні пари.

Найчастіше черевики починають видавати звуки після тривалого носіння і це можна пояснити зносом або попаданням сторонніх речей в шви. Також можуть скрипіти і нове взуття. В цьому випадку звук повинен насторожити, так як це свідчить про шлюб, допущеному виробником. Тому при виборі черевиків в магазині потрібно звертати увагу на наявність навіть слабкого звуку. Якщо він є, пару краще відкласти.

відео дня

Скрипить взуття: що робити

Буває і так, що починає видавати звук ношена пара. Виникає питання, чому взуття скрипить при ходьбі. Причиною цього є тертя деталей одна об одну. Тому потрібно визначити, звідки йде звук-підошви, каблуків, дратви (ниток, якими прострочена підошва і верхня частина), матеріалів верхньої частини.

Якщо скрипить підошва на черевиках, що робити, в першу чергу потрібно перевірити наявність тріщин. Якщо на черевиках або туфлях не помічено пошкоджень, потрібно їх зігнути і розігнути кілька разів, що визначити, звідки йде звук.

Зробити скрип тихіше можна за допомогою вологої тканини. Для цього знадобитися змочити тканину або рушник в гарячій воді і загорнути в нього черевики. Також можна поставити зверху на вологу тканину. Взуття залишається на тканині на 10-12 годин. Дані лайфхаки, щоб взуття не скрипіла підійдуть для балеток, кед і кросівок. Винятком є туфлі і черевики з нубуку та замші. Їх не можна загортати у вологу тканину.

Що робити якщо скрипить підошва на черевиках зі шкіри

Особливої уваги вимагає взуття з натуральних матеріалів, так як не всі методи підходять. Якщо скрипить взуття зі штучної або натуральної шкіри, можна застосувати наступний спосіб:

  1. Змастити верхню частину черевиків або туфель свинячим або гусячим жиром. Особливу увагу потрібно приділити швах, жир допоможе знизити натяг ниток.
  2. Після цього потрібно залишити пару в теплому місці на 8 годин, щоб жир вбрався.
  3. В кінці слід видалити надлишки жиру. Це можна зробити за допомогою ватного спонжа, змоченого в 9% оцті.

Шкіряну і взуття із замші не можна протирати спиртом. Від цього вона може втратити колір і зовнішній вигляд.

Якщо скрипить підошва кросівок та іншого взуття, причина може критися у волозі, що проникла в структуру черевик. Щоб виключити таку можливість потрібно просушити пару всередині і зовні. Звуки може видавати устілка під час ходьби. Під неї потрібно нанести тальк або дезодорант-Стік і проблема вирішиться. Якщо скрипить взуття зі штучної шкіри в районі каблука, варто звернутися в майстерню. Джерелом звуку можуть стати деталі каблука. Особливо це актуально для жіночих туфель, коли стрижень в підборах розхитується і поскрипує. Майстер замінить всі деталі і закріпить їх, а звук зникне.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти