Слабоумство: вчені дізналися дивовижний метод, який може допомогти сформувати нові спогади

20 вересня 2021, 15:49
Провідний автор дослідження Тінг Чу сказав, що мета дослідження-підвищити якість життя пацієнтів за рахунок стимуляції пам'яті.
Старість
За останнє десятиліття музика набула терапевтичної цінності/ ua.depositphotos.com

Деменція характеризується безладом і втратою пам'яті, які представляють собою істотну загрозу засобам до існування хворих.

Цифри показали, що тільки в минулому році від недоумства і хвороби Альцгеймера загинуло близько 70 000 тисяч чоловік. Немає ліків, щоб зупинити прогресування когнітивного спаду, тому були прийняті альтернативні заходи для захисту від цього стану.

За інформацією Express.co.uk, передача інформації пацієнтам за допомогою музики була визначена як один з методів, що допомагають пацієнтам запам'ятовувати нову інформацію.

читайте такожЯк позбутися від музики в голові і чому вона виникає - лікар дав відповідь

За останнє десятиліття музика отримала терапевтичну цінність, допомагаючи поліпшити настрій, регулювати емоції і зняти стрес, пов'язаний з безліччю станів.

Також було показано, що музика може допомогти людям з хворобою Альцгеймера згадати події зі свого минулого, коли музика грає на задньому плані.

Спів людей похилого віку з деменцією також може допомогти їм запам'ятати нову інформацію.

Дослідження, проведене в будинках престарілих протягом чотирьох місяців, показало, що спів на заняттях груповою музикою значно поліпшило когнітивні здібності хворих.

Дослідники вважають, що музика може допомогти зберегти спогади в мозку пацієнтів з деменцією, тому що ключові області мозку, пов'язані з музичними спогадами, відносно не пошкоджені хворобою.

Провідний автор дослідження Тінг Чу сказав, що мета дослідження-підвищити якість життя пацієнтів за рахунок стимуляції пам'яті, зниження настрою і соціальної взаємодії.

Говорячи про результат, Чу сказав: "вони дуже відгукнулися на музику і проявили ентузіазм у переході до музики, незважаючи на їх фізичні обмеження.

"Позитивні реакції, такі як спогади, спонтанні танці та жарти один з одним, спостерігалися на кожному сеансі.

"Ці спостереження, безумовно, змінили стереотипне уявлення про цю групу людей як про пасивних і нерухомих.

"Музика стимулювала їх реакцію набагато краще, ніж словесні інструкції".

Когнітивний резерв, який можна придбати за допомогою освіти, також захищає від дефіциту деменції.

Дослідження незмінно підкреслюють важливість ранньої діагностики, лікування та соціальної інтеграції для поліпшення якості життя пацієнтів з деменцією.

Музика давно визнана ефективним немедикаментозним лікуванням, що допомагає полегшити неприємні симптоми у пацієнтів.

Більш того, заняття музикою можуть компенсувати вікове зниження швидкості обробки інформації, пам'яті і пізнання.

Деменція зазвичай виникає у людей старше 65 років. Хоча є деякі загальні симптоми, пов'язані з деменцією, такі як втрата пам'яті, конкретні симптоми часто залежать від ураженої частини мозку і типу стану, що викликав захворювання.

Існуючі ліки для лікування деменції просто пригнічують когнітивні симптоми.

Хоча ліки від цього стану все ще обмежені, в цьому році перший препарат за майже 20 років отримав умовне схвалення регулюючих органів США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти