Солодка, але не бридка: як прибрати гіркоту з редиски простим фінтом

10 липня 2023, 16:30оновлено 11 липня 2023, 07:36
301
Під час літньої спеки добре побалувати шлунок легким салатом ‒ наприклад, з редискою. Главред вирішив відповісти на питання ‒ "Як прибрати гіркоту з редиски?".
Солодка, але не бридка: як прибрати гіркоту з редиски простим фінтом
Є два методи прибрати гіркоту з редиски/ Колаж Главред, фото:instagram.com / yabloko_09 / freshfruit_aktau/

Чому редиска буває гіркою - на це питання можна відповісти жартівливо. У дусі - у верблюда два горба, тому що життя боротьба. Але все ж є пара надійних методів того, як можна при приготуванні салату.

На перший метод знадобиться від сили півгодини вільного часу, столова ложка олії і щіпка солі. Редис промити, прибрати всю зелень, зрізати корінь, нарізати тонкими кільцями. Натерти їх сіллю, додати масла і все перемішати. Залишити так при кімнатній температурі на 20-25 хвилин. Потім все ретельно промити під струменем холодної води. Гіркота повинна буде пропасти.

Другий метод дозволить гурманам зберегти невелику гірчинку, але прибере все зайве. Для цього редиску потрібно дрібно нарізати або натерти на крупній тертці, а потім ‒ скласти в глибоку ємність. Видавити сік лимона (на 2 штуки редиски чверть лимона), додати пару пучок солі, а потім все розмішати і залишити на 7 хвилин. Далі-редиску ретельно промити. Тепер вона готування до додавання в салати, супи або можна навіть з'їсти його просто так ‒ вприкуску. Такий метод прекрасно підійде для страв, яким потрібно потужний смак редиска, але без надмірності.

відео дня

Якщо ви хочете детальніше розібратися в овочевій темі, то рекомендуємо прочитати нам матеріал: "Як визначити хороший кабачок і не потрапити в халепу з міцним овочем".

Солодка, але не бридка: як прибрати гіркоту з редиски простим фінтом
Редиску потрібно ретельно удобрювати / Колаж Главред, Фото Instagram.com ladlesoflove / boggycreekfarm_atx/

Яке добриво любить редиска

Редис не можна удобрювати свіжим гноєм. Найкраще вже відлежався як мінімум рік - олно відро на квадратний метр або комплексними мінеральними добривами. Підійдуть також суперфосфат і калійна сіль, але потрібно пам'ятати, що якщо азоту буде занадто багато, то це згубно позначиться на коренях і смаку плодів. Плюс сама рослина дуже схильна до накопичення нітратів - адже вкрай небажано підгодовувати редис простими азотними добривами (карбамідом або аміачною селітрою).

Як треба поливати редиску

Для того, щоб овочі добре росли, коренеплоди утворювалися рівні і соковиті ‒ плюс має бути постійне зволоження грунту. Тому поливати редиску потрібно регулярно і рясно. Зазвичай у відкритому грунті редиску поливають через пару днів. Далі - спекотні дні або постійні вітри швидко висушать землю. Тому буває так - особливо влітку - що поливати редиску доводиться щодня (може бути, і два рази за один день).

Перший раз землю зволожують відразу після посіву ‒ за допомогою лійки з частим ситом - розсікачем і теплої води. Також вкрай важливо, щоб вода проникала на потрібну глибину. Наприклад, перший час її поливають на глибину до 8 сантиметрів, а потім, коли вже йде формування коренеплодів, на глибину до 15 сантиметрів. Крім того, у редиски не дуже розвинена коренева система. Справа в тому, що у деяких сортів основний корінь росте до 30 сантиметрів. І бажано, щоб він знайшов там достатньо вологи для харчування.

А нерівномірне зволоження - точніше, періоди пересихання землі, можуть привести до того, що редиска буде давати стрілки або на виході вийдуть сухі коренеплоди (цього бажано уникати).

Останній раз її поливають за кілька годин (4-6) перед збиранням врожаю ‒ тоді коренеплоди будуть соковиті, смачні і зможуть довше зберігатися.

Інші Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти