"Сліпий амур мене проткнув стрілою": 5 психологічних прийомів, що допоможуть закохати в себе кожного

22 жовтня 2022, 16:21
Ніяких відьомських зіль і привороту, лише трохи впевненості в собі і трюків, перед якими не може встояти людський мозок.
Як закохати в себе людину
Як закохати в себе людину / pixabay.com

Хай вибачать нас закоренілі романтики і віруючі в любов з першого погляду, але закохати в себе можна кого завгодно, використовуючи науковий підхід. І в цьому немає нічого поганого, якщо знати, як правильно користуватися інструментами, які нам послужливо надає наш мозок.

Існує безліч досліджень про те, як закохати в себе людину: погляди, маніпуляції, психологічні трюки, засновані на базових інстинктах... Все це – інструменти цілеспрямованої людини, яка вирішила домогтися любові того, хто до неї байдужий. Поки що.

Главред проти насильства, тому пропонує самі м'які, але дієві способи, як зробити так, щоб в вас закохалися до божевілля.

відео дня

1. Теплий прийом

Джон Барг, соціальний психолог з Єльського університету, за час своїх досліджень прийшов до висновку, що існує прямий зв'язок з температурою тіла і психологічним станом людини. У теплій комфортній обстановці співрозмовник розкривається більш вільно, та налаштований дружелюбно. Тому на першому побаченні ніякого морозива, прогулянок під дощем або парного катання на ковзанах. Тільки теплі їжа і напої, приглушене світло і затишна атмосфера.

Як закохати в себе людину
Як закохати в себе хлопця - психологічні прийоми / pixabay.com

2. З широко відкритими очима

Ви напевно помічали, що інтимна напівтемрява більш розташовує до приємної бесіди. Виявилося, це аж ніяк не кліше, нав'язане нам популярною культурою, бульварними романами і романтичними комедіями. Люди з розширеними зіницями здаються їх співрозмовникам більш привабливими. На жаль, розміром своїх зіниць за помахом чарівної палички керувати ми не здатні. А ось скористатися фізіологічними особливостями людського організму - легко, адже чим менше світла в приміщенні, тим ширше зіниці. Крок другий: вибирайте для побачень місця з приглушеним світлом.

3. Обман для мозку, сигнал для серця

Як і чим вимірюють любов? Таким дослідженням присвятив своє наукове життя Гарвардський психолог Зік Рубін, і, схоже, впритул наблизився до відповіді. Закохані люлі при бесіді дивляться один одному в очі близько 75% часу проведеного разом. Досить велика цифра в порівнянні з 30%, якщо мова йде про звичайну розмову з людиною, до якої у вас немає теплих почуттів. При тривалому зоровому контакті мозок вашого співрозмовника починає сприймати ваш погляд, як сигнал до вироблення фенілетиламіну - гормону закоханості, того самого, який перетворює людей в невиправних романтиків з метеликами в животі. Для початку непогано!

Як закохати в себе людину
Як закохати в себе чоловіка раз і назавжди / pixabay.com

4. Любовний шифр

При повсякденному спілкуванні з потенційним об'єктом ваших ніжних почуттів, взаємну прихильність допоможе розвинути "секретна мова" - спільні жарти, що випадково прослизнули в розмові і зрозумілі тільки вам двом, цитати з книг і фільмів, які подобаються вам обом, забавні слова, жести або підморгування та інші речі, які будуть мати цінність лише для вас двох. Вони надають вашому побутовому спілкуванню глибину, і переносять його на абсолютно новий рівень. Співрозмовник починає бачити в вас щось особливе, і ви даєте йому можливість відчути себе так само. Така інтимність без інтиму неймовірно зближує.

5. Секретні матеріали

Закоханій людині потенційний партнер здається ідеальним у всьому. Тому на перших порах ми так боїмося здатися обранцеві недостатньо красивими, розумними, витонченими та далі по списку комплексів, продовжувати який можна до нескінченності. Психологи ж стверджують, що більшість людей з більшим бажанням йдуть на побачення (і з задоволенням його повторюють) з людиною відвертою та щирою. Якщо нервове тремтіння вам подолати не вдається, почати варто з малого: в ході бесіди розкажіть про себе якусь забавну історію, розкрийте маленький секрет, який підходить до теми вашої розмови. Посвята в подібну подробицю зробить вас "спільниками", хранителями якоїсь таємниці, що вже передбачає новий рівень зв'язку і взаємної довіри. Звичайно, тут важливо не переборщити: говорити слід у веселій, жартівливій манері, не опускатися до самокопання і не акцентувати увагу на власних недоліках.

Як закохати в себе людину
Психологічні трюки, як закохати в себе людину / pixabay.com

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти