Смерть Полякова: таксист, в автомобілі якого помер нардеп, зізнався у неправдивих свідченнях

11 жовтня 2021, 13:24оновлено 11 жовтня 2021, 14:53
Адвокат чоловіка каже, що за зміну показів правоохоронці чоловіка побили.
Антон Поляков
Нардеп Антон Поляков помер під час поїздки в таксі в Києві / УНІАН

Таксист, в машині якого поліціянти виявили бездиханне тіло депутата Антона Полякова, змінив свої свідчення. Чоловік зізнався, що збрехав про те, що підібрав політика на транспортній зупинці, пише ТСН з посиланням на адвоката таксиста.

"Він дав свідчення. Він не знав і не міг знати, вони щось вживали чи ні. Він збрехав, що він підібрав його на транспортний зупинці, а насправді йому його підвезли на іншій машині і попросили доставити додому. От і все. Спочатку він вирішив не вплутувати інших людей, тому сказав, що забрав із зупинки і віз", – заявив адвокат таксиста.

Він додав, що за неправдиві свідчення його підопічного побили у відділенні. І підкреслив, що "слідів немає, й експертиза (побиття) не покаже".

Адвокат також повідомив, що з боку правоохоронців все ж були й інші порушення. Зокрема, замість трьох годин у відділку, він провів майже добу і це суперечить законодавству. До того ж таксиста приховували від адвоката, не називаючи місця допиту і час звільнення.

Водночас правозахисник підтвердив, що попередні свідчення його підопічного про те, що в машину померлий депутат сів у свідомості, але майже відразу у нього почалася нудота і нібито судоми шиї, були неправдивими. Тому водій і порушив ПДР – щоб доставити політика в лікарню. В цей час його і зупинила поліція, і доки депутатові надавали допомогу правоохоронці, таксист зателефонував до швидкої.

За даними видання, таксист у 2017 році був судимий за ст. 149 ч. 2 (торгівля людьми).

Смерть нардепа Антона Полякова:

  • 8 жовтня в поліцію Києва надійшла інформація про те, що в Дніпровському районі столиці виявили мертвим Антона Полякова – народного депутата України.
  • Попередньо правоохоронці встановили, що чоловікові стало погано по дорозі в таксі, його намагалися реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть.
  • За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти