Собака буде шовковим: 5 помилок у вихованні, які ні в якому разі не можна допускати

12 лютого 2023, 08:34
Розповімо, як потрібно правильно виховувати собаку, щоб господар став альфа-лідером зграї.
Як не можна виховувати собаку
Як не можна виховувати собаку / pixabay.com

Чотириногий друг вдома - це відмінний настрій, прогулянки два рази в день і в будь-яку погоду. Це лише одна сторона медалі, але є і друга – робота по вихованню вихованця. Ось тут власники починають скаржитися на ненавченість собаки, на її неслухняність, характер і інші причини. Щоб улюбленець слухався і розумів, що від нього хоче власник потрібно знати, як не можна виховувати собаку.

Виховання собаки: що і навіщо

Дресируванням собаки називають формування важелів і способів управління твариною. Виховання - формування певного стилю поведінки тварини, яке прийнятне для господарів. Також це дозволяє управляти собакою і її діями. При цьому обидва ці поняття виключають будь-який фізичний вплив і заподіяння болю.

Також виховання допомагає сформувати стереотипи поведінки-привчання до "можна" і "не можна", розвиток прихильності до господаря і визнання його авторитету. Виховання є основою для дресирування і відповіддю на питання, Як виховати собаку слухняною.

відео дня

Як потрібно правильно виховати собаку? Виховання починається, як тільки щеня опинився в новому будинку. У процесі повинні бути задіяні всі члени сім'ї. Так собака швидше зрозуміє, що можна робити, а що під забороною. Ігри, прогулянки і спілкування з твариною повинні здійснювати всі члени сім'ї. З раннього дитинства тварина розуміє, хто лідер в "зграї" і кого потрібно слухатися. Також тварина звикає до того, що господар розумніший і сильніший.

Як не можна виховувати собаку: помилки власників

Найчастіше помилки власників призводять до того, що будь-які зусилля по вихованню і дресирування зводяться нанівець. Тому варто знати, як не можна виховувати собаку:

  1. Помилка перша - залишати на тривалий час тварина на самоті. Особливо це відноситься до цуценят і молодим собакам.
  2. Помилка друга - карати, бити і кричати на тварину після того, як вона виконала команду "До мене". Наступного разу собака просто не підійде і не відрегулює на цю команду, відмовившись її виконувати. Краще навчити собаку команді "Фу!", щоб тварина знала, що його дії не схвалює господар.
  3. Неправильне харчування - третя помилка. Собака намагатиметься заповнити нестачу поживних речовин, підбираючи залишки їжі на вулиці, фекалії інших тварин, а також буде красти їжу зі столу. Недолік корисних вітамінів призводить до спотворення апетиту.
  4. Помилка четверта - недостатня фізична активність. Господарі можуть зводити прогулянки до мінімуму особливо в холодну пору року, але це призводить до зміни настрою тварини, до надмірної активності, до апатії, а також до появи таких негативних ситуацій, як роздерті диван, взуття, двері та інші речі.
  5. Бездіяльність - помилка п'ята. Коли собака робить те, чого не можна робити, повинна бути відповідна реакція господаря. Тварина звикає робити заборонене і потім буде складно відучити його від цього.

Ще однією важливою помилкою, яку роблять більшість власників, є відсутність похвали. Тварина повинна знати, що господар поруч і схвалює його дії і успіхи у виконанні команд.

Як називати собаку: основні правила

Під час виховання і дресирування важливо знати, як не зіпсувати відносини з собакою, щоб тварина була підконтрольна і не проявляла агресії. Для цього процес виховання і дресирування повинен проводитися вдома і на вулиці. Власник повинен вчасно осмикувати собаку і давати команду "Фу!". Для цього знадобитися заслужити довіру тварини і визнання вас авторитетом.

Як карати собаку якщо вона не слухається? Крім осмикування повідця і команд важливо знати, що дії господаря повинні бути в момент здійснення твариною забороненого вчинку, а не після нього. Так вихованець буде розуміти в чому завинив.

Господарям потрібно пам'ятати, чому не можна бити собаку по носі. Це досконалий орган, який має масу нервових закінчень, судин і рецепторів. Удар може заподіяти тварині біль, викликати кровотечу і порушити роботу рецепторів (порушення нюху), а значить втрата апетиту. Біль стане приводом до недовіри господареві. Замість ударів краще спокійно сказати тварині, що його дії не схвалюються.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти