Собаку не можна пускати в ліжко: чим може обернутися сон з домашнім улюбленцем

17 вересня 2022, 15:50
Експерти з домашніх тварин давно радять власникам домашніх тварин не спати зі своїми собаками.
Пес
Чому собак не можна пускати на ліжко / pixabay.com

Багато хто любить пригріти біля себе собаку, але спати в одному ліжку з улюбленим вихованцем небажано, а буває і дуже небезпечно.

Згідно з дослідженням Mayo Clinic Proceedings, якщо ви ділите свою спальню зі своїм улюбленцем, поки він не знаходиться під ковдрою, це дійсно може поліпшити ваш сон, але не все так однозначно.

Чому не можна спати з собакою?

Експерти з домашніх тварин давно радять власникам домашніх тварин не спати зі своїми собаками принаймні з двох основних причин: це сприятиме поганій поведінці тварини і може призвести до серйозних захворювань у людей.

відео дня

Сайт BarkPost попереджає, що вихованець, сплячий між партнерами, може порушити особливу близькість, яка зміцнює шлюб і відносини. Крім того, деякі собаки проявляють ревнощі і починають "захищати" одного партнера від іншого. Як тільки ваша друга половина або собака почали проявляти ознаки ревнощів — саме час позбавити вихованця його привілеїв.

  • Собака може стати агресивною. Деякі собаки починають сприймати ліжко як власну територію і проявляти ознаки охорони ресурсів або відстоювання статусу, перестаючи підкорятися господареві. Якщо це сталося, не можна дозволяти собаці повертатися в ліжко і відучити її там перебувати, поки вона не почне справлятися з власною агресією.
  • Собачі слюні. Не секрет, що деякі собаки пускають слюні, а їх власники прокидаються на мокрих простирадлах і подушках. Якщо це ваш випадок, можливо, краще буде вихованцеві влаштуватися поруч з вашої постіллю, а не в ній. До того ж собаки, які мають необмежений доступ до ліжка господаря, люблять подрімати на ній і в його відсутність. Можливо, в цьому немає нічого страшного, але тільки до тих пір, поки одного разу після дощу ви не виявите сліди мокрих лап на постільній білизні.
  • Нагрівання ліжка. У холодні зимові місяці, можливо, служить перевагою те, що собаки віддають тепло, коли сплять, підвищуючи температуру вашому ліжку (особливо великі породи). Якщо ви не любите спати в жаркому ліжку, то спільний сон з вихованцем не для вас.
  • Сон на висоті. Як правило, якщо собаці важко забратися в ліжко і вибратися з неї самостійно, то запрошувати її в ліжко не варто. Для дрібних собак, яким доводиться зістрибувати, краще поставити біля ліжка підставку. Якщо вам доводиться садити собаку в ліжко самостійно, краще зовсім цього не робити, адже при зістрибуванні з ліжка вона може травмуватися.

Чи можуть діти спати в одному ліжку з домашніми тваринами?

Як і дорослі господарі домашніх тварин, так і маленькі діти часто хочуть спати з домашньою собакою або кішкою. Звичайно, всі випадки різні, але, як правило, нерозумно залишати дитину у віці 6 років або молодше спати наодинці з домашнім улюбленцем.

"Перш ніж дитина повинна спати наодинці з домашнім улюбленцем, я вважаю, що він повинен показати, що він може впоратися з такою відповідальністю", - говорить доктор Керол Осборн, ветеринар, який практикує у ветеринарному центрі та клініці для домашніх тварин Chagrin Falls в штаті Огайо.

Собаки можуть терпіти деякі дитячі прокази, але стають наляканими і в кінцевому підсумку вибиваються з гри. Зачекайте, поки дитина зріла з домашнім улюбленцем, перш ніж дозволити їм спати разом.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти