Солили, додавали оцет і навіть смажили: як в СРСР "знущалися" з оселедця

27 квітня 2023, 12:02
2059
Оселедець - це продукт, який має довгу історію в кулінарії СРСР, і досі залишається популярним і улюбленою стравою багатьох людей.
Навіщо в СРСР смажили оселедець
Навіщо в СРСР смажили оселедець / скріншот YouTube

За радянських часів багато продуктів були дефіцитними, і багато громадян змушені були шукати альтернативи популярним продуктам. Одним з таких продуктів була оселедець.

Однак, щоб зберегти її на довгий час і надати їй смак, радянські домогосподарки вдавалися до незвичайних способів приготування.

Смажений оселедець: рецепт і особливості приготування

Це надмірно "ароматне" блюдо вважали улюбленим продуктом жителів В'єтнаму.Для приготування необхідно було взяти свіжий оселедець, обсмажити її на олії і додати спеції на смак. Це надавало їй специфічний запах і хрустку скоринку.

відео дня

Як солили оселедець в СРСР: традиційні методи і рецепти

Соління оселедця було ще одним поширеним способом її консервування. Для цього оселедець очищали, засолювали у воді з сіллю і спеціями на кілька днів. Цей метод збереження продукту допомагав продовжити термін її зберігання і надавав їй унікальний смак.

Навіщо в СРСР в оселедець додавали оцет?

Спочатку її чистили і розрізати на шматочки. Потім оселедець засолювали і заливали оцтом. Пропорції солі та оцту могли відрізнятися залежно від рецепту та смакових уподобань.

Додавання оцту в оселедець також дозволяло зробити її більш м'якою і ніжною, що було особливо важливо при використанні оселедця в салатах або інших холодних закусках. Оселедець з оцтом ставала більш соковитою і приємною на смак, що робило її незамінною в кулінарії СРСР.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти