Сусіди будуть заздрити: як доглядати за баклажанами для суперського врожаю

20 червня 2023, 08:56
1283
Дотримуючись цих порад по догляду за баклажанами, ви забезпечите рослинам оптимальні умови для росту, розвитку і плодоношення.
Як правильно доглядати за баклажанами у відкритому грунті
Як правильно доглядати за баклажанами у відкритому ґрунті / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Баклажани - це смачна і поживна рослина, яка може стати справжньою окрасою вашого городу. Однак, щоб отримати рясний урожай соковитих і здорових плодів, необхідно правильно доглядати за ними.

Ми поділимося корисними порадами про те, як забезпечити баклажанам оптимальні умови у відкритому ґрунті і отримати відмінні результати.

Вибір місця і підготовка ґрунту

Баклажани люблять сонячне місце, тому виберіть ділянку з хорошою освітленістю. Ґрунт повинен бути родючим, добре дренованим і багатим органічною речовиною. Перед посадкою баклажанів рекомендується підготувати ґрунт, вносячи органічне добриво і перекопуючи його на глибину близько 20-25 см.

Правильна посадка

Посадка баклажанів слід проводити після закінчення загрози заморозків. Відстань між рослинами повинна бути близько 60-90 см, щоб забезпечити достатній простір для росту і розвитку. Глибина посадки становить приблизно 5-7 см, і рослини слід встановлювати в ґрунт з орієнтацією стебла вгору.

Регулярний полив

Баклажани потребують регулярного поливу для підтримки оптимальної вологості ґрунту. Поливайте рослини досить рясно, особливо під час сухого періоду або спекотної погоди.

Однак уникайте перезволоження, щоб не викликати гниття коренів. Краще поливати вранці або ввечері, щоб запобігти випаровуванню води.

Мульчування і розпушування ґрунту

Після посадки баклажанів рекомендується мульчувати ґрунт шаром органічного матеріалу, наприклад, соломи або скошеної трави. Це допоможе зберегти вологу, пригнічувати ріст бур'янів і захищати коріння рослин від перегріву.

Регулярне розпушування ґрунту також важливо для забезпечення доступу кисню до коренів і запобігання утворенню кірки на поверхні ґрунту.

Добриво та обрізка

Регулярне добриво баклажанів допоможе їм розвиватися і плодоносити. Внесіть комплексне мінеральне добриво з високим вмістом калію та фосфору відповідно до інструкцій на упаковці. Крім того, рекомендується видалити бічні пагони і залишити 2-3 сильних втечі для досягнення кращого росту і формування плодів.

Дивіться відео про те, як приготувати корисний паштет з баклажанів і яєць:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти