У СРСР господині перед прибиранням змочували віник в унітазі: навіщо вони так робили

5 квітня 2023, 09:28
Дивну хитрість часів СРСР можна використовувати і сьогодні.
Навіщо змочували віник в унітаз
Навіщо радянські господині перед прибиранням змочували віник в унітазі / скріншот YouTube

У жителів колишнього СРСР були свої особливості в побуті, включаючи методи покупки продуктів, отримання дефіцитних товарів і виконання прибирання в будинку.

Тоді жінки були змушені знаходити способи, щоб справлятися з усіма завданнями швидко і якісно, в тому числі і з очищенням підлоги від пилу і сміття. Для цього зазвичай використовувався віник, який попередньо змочували в унітазі.

Навіщо взагалі змочують віник?

Головна мета полягала в тому, щоб не підіймати пил. У більшості випадків віник використовувався як найпростіший і швидкий інструмент для підмітання підлоги. Однак сьогодні в багатьох квартирах замість віника прекрасно справляється робот-пилосос, що робить використання віника застарілою практикою.

відео дня

Чому саме унітаз?

Якщо вологе прибирання не планувалося, домогосподарки змочували віник в унітазі, щоб не використовувати відро або таз. Хоча цей метод прибирання може здатися негігієнічним, в той час господині вважали унітаз зразком чистоти і стерильності, бо мили його хлоркою.

У той час не було ніяких інших засобів для чищення унітазів, тому хлорка використовувалася і в санітарних кімнатах житлових будинків і на виробництві.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти