Створюємо затишний інтер'єр квартири: 7 речей, яких потрібно терміново позбутися

19 лютого 2023, 23:31
Розповімо, як дизайн квартири може впливати на настрій, нервову систему і як виправити помилки.
Як інтер'єр впливає на настрій людини
Як інтер'єр впливає на настрій людини / pexels.com

Квартира - це місце, де людина повинна розслабитися і забути про всі перипетії робочого дня, про труднощі. Тому дизайн інтер'єру житлового приміщення ретельно обмірковується. Тут важлива кожна деталь - від кольору стін до речей і аксесуарів. Все повинно створювати єдиний ансамбль і дарувати позитивні емоції, тому варто знати, як інтер'єр впливає на людину, а також, які речі потрібно викинути, щоб знайти бажаний спокій.

Психологія дизайну інтер'єру: що впливає на людину

Обстановка житлового простору не повинна тиснути і викликати нервозність. Якщо це відбувається, значить, в оформленні допущені суттєві помилки. Загальновідомими вимогами до створення затишку є наявність м'яких тонів в оформленні. Саме вони дають те довгоочікуване розслаблення і гарний настрій. Наявність яскравих відтінків може призводити до нервового перезбудження і безсонні.

Як домашня обстановка впливає на людину? При цьому занадто одноманітний інтер'єр призводить до апатії і депресивних станів, частих сварок і конфліктів, роздратованості. Обидві ці крайнощі негативно позначаються і на працездатності людини. Щоб змінити ситуацію на краще досить внести корективи в оформленні приміщення і для цього не знадобиться багато грошей і громіздкі роботи.

відео дня

Вплив дизайну на людину: що змінити

Для того, щоб бюджетно вирішити проблему і створити дійсно затишну атмосферу в домі досить вирішити наступні 7 завдань:

  1. Навести порядок. Безлад, як не дивно, негативно впливає на психіку людини. Він викликає апатію і небажання що-небудь робити, створює аналогічний сумбур в думках. Не виключені занепад сил і поганий настрій.
  2. Прибрати дзеркала. В даному випадку головне не перестаратися. Ще кілька років тому велика кількість відображають вітрин було модним трендом, тому їх намагалися зробити все і скрізь. Вони можуть негативно позначитися на здоров'ї. Людина постійно оцінює своє відображення і бачить з кожним разом все більше недоліків і невідповідностей всім екранним шаблонами, що призводить до депресивних станів.
  3. Приглушити фарби. Це одна з головних помилок, що показують, як інтер'єр впливає на людину. У природі всі яскраві тварини і квіти небезпечні для життя і здоров'я. Велика кількість кричущих фарб сприймається мозком людини, як небезпека, що призводить до неможливості розслабитися і відпочити.
  4. Велика кількість гострих кутів мозок сприймає, як загрозу і включає механізм захисту. Постійна напруга є джерелом безсоння і роздратування, що є відповіддю на питання, як житло впливає на людину. В результаті такі експерименти призводять до проблем нервової системи.
  5. Старі речі або речі, які не подобаються. Старі потерті меблі, пилові старі шафи з полірованих плит ДСП часів СРСР, діряві матраци, надбитий посуд, подарунки колишніх партнерів, друзів і багато іншого наводять тугу і депресію. Від них потрібно терміново позбутися. Щось можна подарувати або роздати, а більшу частину викинути. Бюджетним рішенням для меблів буде перетяжка. Цей процес дозволить змінити не тільки колір, але і зносилися пружини та інші деталі, що позбавить від скрипу. Після цього можна гідно оцінити вплив дизайну на людину.
  6. Тіснота. Вона пригнічує і створює враження відсутності повітря в квартирі. Психологія дизайну інтер'єру говорить про те, що в житловому просторі має бути мінімум деталей. Тому потрібно переглянути і переоцінити необхідність того чи іншого предмета інтер'єру – столиків, тумбочок, бра і торшерів, підставок, полиць, квітів. Всі ці деталі пригнічують і призводять до натягнутості нервової системи.
  7. Громіздка драпірування вікон і балконних блоків. Мінімум сонячного світла тисне на психіку, приміщення здається темним і тужливим. Поганий настрій забезпечено. Краще позбутися від важких портьєр часів наших бабусь. Для захисту від сонця встановлюються жалюзі або сучасні римські штори.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти