Рятуємо чавунну сковорідку: як очистити її від нагару зовні та всередині

30 травня 2023, 16:02
Ми поділимося з вами секретами чистоти і довговічності вашої сковороди, розповівши, як очистити її від нагару як зовні, так і всередині.
Як очистити від нагару зовні і всередині
Як очистити від нагару зовні і всередині / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Чорний нагар на чавунній сковороді може бути неприємним явищем. Однак, існує кілька ефективних методів і засобів, які допоможуть вам позбавитися від нагару і відновити блиск вашої сковороди.

Ми розповімо, як очистити чавунну сковороду від нагару зовні і всередині.

Сіль і масло

Цей метод простий і ефективний. Посипте сковорідку грубою сіллю, потім додайте трохи соняшникової олії. За допомогою губки або шматочка фольги акуратно протріть поверхню сковороди, видаляючи нагар. Після цього промийте сковороду гарячою водою і висушіть її рушником.

відео дня

Оцет

Залийте нагрітий оцет всередину сковороди і залиште на кілька хвилин, щоб він проник в пори металу і розчинив нагар. Потім обережно протріть сковороду м'якою губкою або щіткою для посуду. Для видалення нагару зовні також нанесіть трохи оцту на губку і протріть проблемні ділянки.

Гаряча вода та мило

Залийте сковороду гарячою водою і додайте трохи рідкого мила. Залиште на 10-15 хвилин, щоб мило проникло в шар нагару. Потім обережно протріть сковороду губкою або щіткою. Якщо нагар залишається, повторіть процедуру або спробуйте використовувати жорстку щітку для видалення впертих плям.

Пірофосфат натрію

Це сильна лужна речовина, яка допоможе боротися з товстим шаром нагару. Покрийте сковороду пірофосфатом натрію і залиште на кілька годин або навіть на ніч. Потім промийте сковороду і протріть губкою або щіткою.

Сезонування

Після успішного очищення від нагару важливо правильно сезонувати сковороду. Покрийте поверхню тонким шаром соняшникової олії і розігрійте її на середньому вогні протягом 10-15 хвилин. Це допоможе створити захисну плівку на сковороді і запобігти утворенню нового нагару.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти