Засіб є у всіх: експерт розповів, як очистити застарілий жир в духовці

27 червня 2023, 14:41оновлено 28 червня 2023, 10:54
8514
Чиста піч і духова шафа - запорука гарного настрою будь-якої господині. Експерт розповів, як очистити духовку без особливих зусиль.
Як очистити застарілий жир в духовці
Як очистити застарілий жир в духовці / колаж: Главред, фото: instagram vseuborki

Кожна господиня рано чи пізно замислюється про те, як очистити застарілий жир в духовці. Зробити це можна досить просто. Якщо хочете дізнатися, як легко відмити духовку всередині - читайте далі.

Більшість домогосподарок регулярно використовують духовки, а це означає, що жир і бруд можуть швидко накопичуватися. Кухонний експерт з Wren Kitchens поділився найкращим способом видалення бруду в духовій шафі.

Чистка духовки може доставляти клопоти, але не варто забувати, що крім застосування різних засобів, корисно також ознайомитися з керівництвом по використанню духовки для того, щоб отримати конкретні інструкцій з очищення конкретно вашої техніки.

відео дня

А якщо ви зустрічалися з проблемою забитої раковини, читайте наш матеріал: Сантехніки показали, що робити, якщо забитий злив: простота способу дивує.

Як прибрати засохлий жир в духовці - простий спосіб

Переконайтеся, що ваша духовка вимкнена і повністю охолола, перш ніж розпочати процес очищення. Дістаньте з духовки всі решітки та деко.

Для очищення вам знадобиться сода і вода. Змішайте приблизно півсклянки харчової соди з достатньою кількістю теплої води, щоб вийшла густа паста.

Потім надіньте рукавички і використовуйте кухонну губку, щоб нанести пасту на внутрішні поверхні духовки, приділяючи особливу увагу ділянкам зі скупченням жиру і бруду.

Харчова сода - чудовий екологічно чистий засіб для чищення, який ефективно видаляє стійкий бруд, але при цьому досить м'який і не дряпає поверхні.

Після того, як ви нанесли розчин на стінки духовки, залиште його на деякий час. Засіб подіє приблизно через півгодини і тоді його потрібно буде гарненько відмити, приділяючи особливу увагу місцям, де бруд накопичується найбільше.

Можливо, вам доведеться повторити цей крок кілька разів, поки всі забруднення не зникнуть.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти