На рівні паління або алкоголізму: вчені з'ясували, чому не можна хрустіти суглобами

24 липня 2022, 14:58
На перший погляд, невинне заняття може нашкодити вашому здоров'ю.
пальці, суглоби
Чому не можна хрустіти суглобами / pixabay.com

Невротичний хрускіт пальцями - це шкідлива звичка, яка може погано позначитися на вашому здоров'ї.

Ортопеди вважають, що цей звук утворюється в сухожиллях і зв'язках, які при різкому згинанні долають невеликий опір і хрумтять. Лікарі не рекомендують піддавати ці зв'язки частого розтягування, бо регулярне тертя в точці з'єднання кісток може привести до дестабілізації суглобів.

Чому не можна хрустіти суглобами?

В ході дослідження вчені виявили, що звичка хрустіти кісточками пальців може бути сусідами з такими звичками, як куріння, алкоголізм або непереборне бажання гризти нігті.

відео дня

Європейські вчені після цілого ряду експериментів довівши, що систематичне розтягнення суглобів пальців призводить до їх крихкості. А це загрожує частими вивихами і навіть утиском прилеглих нервових закінчень.

читайте такожЯкі продукти по-максимуму зміцнюють суглоби - коментар дієтологаНавантаження на суглоби призводять до дроблення і перетирання хрящів, руйнування їх цілісності і збої в роботі. І така, на перший погляд, нешкідлива звичка дійсно може привести до неприємного захворювання – артриту.

Чому хрумтять суглоби?

Приводів для хрускоту достатня кількість. Це і малорухливий спосіб життя, гіпермобільність суглобів, надмірна кількість солей в кістковій тканині, підвищені фізичні навантаження або, навпаки, малорухливий спосіб життя, а можливо, навіть патології жовчного міхура і печінки або ниркова недостатність.

читайте такожЩо потрібно їсти для здоров'я суглобів: дієтолог назвала список продуктівВиходячи з цього, слід або скорегувати рухову активність, або зайнятися здоров'ям внутрішніх органів.

До хрускоту в суглобах може привести і надлишкова маса, не комфортне взуття або положення тіла. Причина тому - некоректний розподіл навантаження.

Хрускіт суглобів - не завжди погано

Еластичність і гнучкість – це ознака здорових суглобів. Якщо вони рухаються з хрускотом, то це не завжди свідчить про розвиток будь-якої патології. Найчастіше це дефект м'язово-сполучної тканини, який крім характерного звуку ніяк не проявляє себе.

Тривогу повинен викликати лише хрускіт, що супроводжується болем, набряком і почервоніння. Такі симптоми можуть вказувати на розвиток остеоартрозу. Ця недуга найчастіше виникає в літньому віці, проте серед молодих людей також чимало тих, хто стикається з цим захворюванням.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти