США склали "до біса агресивний" пакет санкцій проти Росії - CNN

6 грудня 2021, 19:58
Якщо Москва вторгнеться в Україну, США і Європа разом введуть найгірші економічні санкції, які коли-небудь застосовувалися.
Росія, санкції
США готують санкції проти Росії

Влада США вивчає можливість введення жорстких санкцій проти Росії, які будуть введені для стримування Москви від вторгнення в Україну. Під обмеження може потрапити оточення президента РФ Володимира Путіна, енергетичні компанії й російський держборг, повідомляє CNN.

"Ми склали до біса агресивний пакет (санкцій проти Росії-ред.)", - сказав один з високопоставлених чиновників.

Він попередив Росію, що якщо Москва вторгнеться в Україну, США і Європа разом введуть найгірші економічні санкції, які коли-небудь застосовувалися до країни, крім Ірану і Північної Кореї.

відео дня

читайте також"Каральні заходи" проти РФ: Київ закликав ФРН виставити Путіну "каталог санкцій"

За інформацією співрозмовників телеканалу, санкції можуть торкнутися оточення Путіна, російських енергетичних компаній і банків, а також державого боргу Росії. Крім того, обмеження передбачають відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Вони відзначили, що відключення Росії від SWIFT розглядається як "ядерний" варіант. Співрозмовники телеканалу також нагадали, що навесні 2021 року Європарламент прийняв необов'язкову резолюцію, що закликає до такого кроку, у разі вторгнення Росії в Україну.

Переговори Байдена і Путіна

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков раніше говорив, що Москва наполягає на проведенні зустрічі Володимира Путіна з главою Білого дому Джо Байденом. Переговори знадобилися Кремлю через, мовляв, ситуацію біля кордонів України і нібито загрозу НАТО російським кордонам.

В адміністрації США заперечували зустріч Байдена з Путіним і можливість проведення телефонних переговорів. Спікер Білого дому Джен Псакі говорила, що у Вашингтоні нічого не знають про плани щодо діалогу лідерів США і Росії.

Втім, пізніше в Білому домі оголосили про те, що переговори Байдена і Путіна відбудуться 7 грудня. В ході діалогу президент США має намір заявити Путіну про підтримку територіальної цілісності України в ситуації з концентрацією військ біля кордонів Української держави.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що діалог Байдена і Путіна розглядається Америкою в контексті "можливості для дипломатії і лідерства". США готові підтримати Україну у разі військового вторгнення РФ і шукають можливість нових поставок Києву летальної зброї.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти