Стане улюбленою стравою: як правильно заварювати кускус

27 липня 2023, 08:41
712
Дотримуючись простих порад, ви з легкістю приготуєте смачний і ароматний кускус, який порадує вас і ваших близьких.
Кус-кус як готувати скільки води
Кус-кус як готувати скільки води / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Кускус - це східна страва, яке набуває популярності у всьому світі завдяки своїй простоті і варіативності. Однак, для досягнення ідеального результату, необхідно правильно його заварити. Ми розповімо, що таке кускус і з чим його їдять.

Скільки води потрібно для кускусу?

Щоб заварити кускус, зазвичай використовується співвідношення 1: 1-одна частина кускусу на одну частину води. Наприклад, для 1 склянки кускусу візьміть 1 склянку окропу. Це співвідношення допоможе досягти ідеальної текстури і консистенції.

Скільки за часом варити кускус?

Після того як ви заллєте кускус киплячою водою, накрийте його кришкою і дайте настоятися протягом 5-7 хвилин. В цей час кускус набрякне і стане м'яким. Потім виделкою розривайте грудочки і перемішуйте, щоб вийшла розсипчаста структура.

відео дня

Кускус: як готувати з овочами

Щоб надати кускусу додатковий смак і аромат, можна приготувати його з овочами. Обсмажте нарізані овочі (помідори, перець, кабачки, моркву) на сковороді з оливковою олією. Потім додайте готовий кускус в сковороду і добре перемішайте. Подавайте блюдо гарячим, посипавши зверху свіжими зеленню і волоськими горіхами.

Які спеції додати в кускус?

Кускус - це прекрасна основа для різноманітних приправ і добавок. Спробуйте приготувати кус-кус з м'ятою, лимонним соком і подрібненим огірком для легкого літнього салату. Або додайте в кускус куркуму і коріандр для яскравого східного смаку.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти