Скло аж блищатиме: 3 найкращі способи помити вікна без розводів за 5 хвилин

13 червня 2023, 22:45
12253
Щоб легко і швидко вимити вікна, не потрібно купувати дорогі засоби – усе необхідне точно є у вас під руками.
Окна, митье окон
Як помити вікна без розводів/ колаж: Главред, фото: Instagram.com gurel_temizlik, ua.depositphotos.com

Миття вікон мало яка господиня назве приємним завданням, адже не завжди вдається швидко їх очистити, не залишивши на поверхні розводів. Після цього доводиться їх мити ще і ще, поки вдасться досягнути потрібного результату. Щоб така домашня робота не стала справжнім випробуванням, за яке нікому не хочеться братися, не зайвим буде знати кілька ефективних способів, як помити вікна без розводів.

Для цього не обов’язково одразу бігти у магазин і купувати дорогі засоби, адже вдома завжди знайдеться те, що може замінити такі засоби і впоратися із завданням не гірше за них.

1. Оцет

Чудовий засіб для миття вікон, який допоможе дуже швидко очистити скло, можна приготувати на основі оцту. Ця речовина, найімовірніше, знайдеться на кожній кухні, а користуватися нею для миття вікон дуже просто.

відео дня

Потрібно додати до склянки води 50 мл оцту і добре перемішати. Розчин найзручніше буде наносити на вікна за допомогою розпилювача, а витирати скло насухо, використовуючи серветку або м’яку ганчірку.

Використання такого способу не тільки позбавить вас від розводів на склі та зекономить багато часу і сил, а й відлякає комах.

Про запах оцту турбуватися не варто – через короткий проміжок часу він вивітриться. Але якщо ви не прихильник/прихильниця такого запаху, то можна скористатися більш ароматними підручними засобами.

2. Лимон або лимонна кислота

Потрібно розчинити 50 мл соку лимона у склянці води. Спосіб застосування такого розчину такий же самий, як ми описували вище – розпилити пульверизатором по склі і протерти чистою сухою ганчіркою.

3. Сіль

Якщо ви думаєте, що додати у воду, щоб не було розводів на склі, не оминайте увагою звичайну сіль. Розчин солі здатний не лише відмити незначні забруднення, а й зробити так, щоб скло просто блистіло від чистоти.

Для приготування такого розчину достатньо буде додати дві столові ложки солі у склянку води і помити вікна цією рідиною, використовуючи ганчірку з мікрофібри.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти