Коштує копійки, а користі на мільйон: як використовують господарське мило

12 жовтня 2022, 18:42
Господарське мило - справжня знахідка для кожної жінки.
Мило
Як використовують господарське мило/ скріншот

Господарське мило вже десятки років є назаменімим для багатьох господинь. І не дарма, адже воно має властивості, які з легкістю замінять ряд магазинних засобів.

Ми зібрали кілька ситуацій, в яких господарське мило проявить себе у всій красі.

Для прання

Найбанальніший спосіб використання госпмила, але це так здається на перший погляд. Річ у тому, що головні переваги застосування господарського мила для прання білизни:

відео дня
  • у нього висока рН-11-12 одиниць (виражена лужна реакція); ефективно працює навіть в холодній воді;
  • виконує роль відбілювача і засобу для виведення плям;
  • не тільки відпирає, але і дезінфікує речі.

Знахідка для алергіків

Натуральні засоби вкрай рідко викликають алергічну реакцію, в той час, як хімічні – у кожної п'ятої людини. До того ж мило легше виполоскати з білизни, в той час, як порошок забивається, залишається між волокнами і при контакті з тілом подразнює шкіру.

Засіб для виведення плям

Господарське мило здатне впорається з різного роду забрудненнями: фруктовими плямами, жиром, слідами поту, кава. Для їх видалення потрібно змочити річ гарячою водою, натерти милом і заховати на дві години в поліетиленовий пакет. Після закінчення зазначеного часу одяг потрібно випрати як зазвичай.

Бюджетний засіб для миття підлог

У порівнянні з господарським милом спеціальні миючі засоби для підлоги коштують дорого. Мило дозволяє істотно заощадити на побутовій хімії.

Щоб брусочка вистачило надовго, його натирають на тертці, розчиняють в 1 л окропу, додають 3 столові ложки оцту і 7 столових ложок харчової соди. Зберігати засіб можна два тижні в темряві і прохолоді.

Універсальний засіб для чищення

Залишки від мила можна розламати або натерти на тертці, потім залити окропом в пропорції 1:3 і через 3-4 години збити блендером. Отриманим засобом добре заперати речі, мити підлогу, унітаз і іншу сантехніку. Можна використовувати його для миття посуду, ювелірних виробів, зубних щіток.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти