Страждати не довго: коли стає легше після розставання

9 березня 2023, 13:53оновлено 9 березня 2023, 14:46
Експерти сходяться на думці, що будь-який кінець відносин потрібно прожити. Це буде найбільш екологічний варіант пережити втрату.
Як пережити розставання
Як пережити розставання / Pixabay

Дослідження показують, що більшість людей починають відчувати себе краще після розриву приблизно через три місяці після розриву. Одне дослідження, в якому взяли участь 155 студентів, які пережили розрив за останні шість місяців, показало, що 71 відсоток починають відчувати себе значно краще приблизно через 11 тижнів або близько трьох місяців.

Який етап розставання найважчий?

Після того, як ви розумієте, що відносини закінчилися і їх вже не врятувати, ви переходите в фазу депресії — одну з найважчих стадій горя при розставанні. Це відрізняється від клінічної депресії, оскільки те, що ви відчуваєте на цьому етапі, є нормальною реакцією на втрату відносин. Ви можете відчувати себе сумним, загубленим або просто не в собі, а також не розуміти, як заспокоїти себе після розставання.

Як пережити розрив відносин?

Кожен переживає травму з різною швидкістю, але прагнення до нових відносин лише через 2 місяці після закінчення ваших попередніх довгострокових відносин, більшість людей вважатиме відновним процесом і лікуванням від травми розриву.

Що таке правило 3 місяців?

Людям, які перебувають у нових стосунках, слід почекати три місяці, перш ніж думати про довгострокову перспективу. Важливі відкриття про партнера зазвичай відбуваються в цей тримісячний період.

Як пережити розставання і відпустити людини?

Немає простого способу впоратися з розривом, але мовчання насправді говорить багато про що вашому колишньому. Адже дії говорять голосніше слів! Мовчанням ви говорите своєму колишньому, що ви сильна, життєрадісна і незалежна людина. Ви покладаєтесь на себе — і ні на кого іншого-для власного щастя.

Як заспокоїти себе після розставання?

Дайте собі час погорювати. Незалежно від обставин вашого розриву, ваші почуття правильні, і їх обробка — це процес, який потребує часу.

"Ви втрачаєте більшу частину свого життя, коли розлучаєтеся з кимось. Це друг, коханець, довірена особа і, можливо, домогосподарка/господар", — каже Чарлі Лестер, експерт із знайомств. "Можливо, партнер вже деякий час був у Вашому житті щодня, і Вам потрібно відбивати цю втрату майже так само, як смерть", - додає він.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти