Принесе розлуку і безгрошів'я: чому не можна дарувати рушники

8 лютого 2023, 02:10
Рушник - простий і практичний подарунок, і, здається, що підійде всім. Водночас народні прикмети кажуть, що дарувати рушник не варто.
Рушник
Прикмети про рушник: можна чи не можна дарувати / Фото pixabay.com

Вибір подарунка - справа непроста, особливо якщо не знаєш, що людина хоче отримати. У цьому випадку найпростіший варіант купити в подарунок щось практичне, наприклад, рушник. Однак все не так просто. Народні прикмети кажуть, що такий подарунок підносити можна не завжди і не всім. Главред зібрав прикмети про рушник.

Вважається, що рушник на подарунок можна купувати в тому випадку, якщо причина торжества - весілля або його річниця. Таким чином, рушник може стати сімейним оберегом, особливо якщо на ньому є ручна вишивка від дарувальника. Весільні рушники може дарувати лише дуже близька молодятам людина.

Чому не можна дарувати рушники

Білий рушник обіцяє хвороби, невдачі та конфлікти. Ця прикмета пов'язана з тим, що рушники асоціюються з похоронними ритуалами.

відео дня

Ще одна прикмета про рушник також пов'язана з давніми часами, коли жінки збирали їжу та речі чоловікам в далеку дорогу, замотуючи їх в рушник. Таким чином, вважається, що подарувати рушник - це до розлуки.

Дітям не можна дарувати рушник без згоди батьків. Інакше можна накликати на дитину біду і проблеми зі здоров'ям.

Кухонний рушник - не найкращий подарунок. У народі вважають, що це принесе проблеми з грошима в сім'ю.

Якщо банні рушники не сподобаються тому, кому ви їх даруєте, людина може захворіти. Якщо ж не припадуть до душі рушники для рук або обличчя – це до сімейних розбіжностей.

Чому не можна дарувати рушник чоловікові

Всі чоловіки користуються рушниками, але мало хто захоче отримати їх у подарунок. Чоловіки рідко забобонні, але все ж таки можуть бути незадоволені подарунком через його банальність, адже такий подарунок можна порівняти хіба що зі шкарпетками або бритвою. Якщо ви все ж таки вирішили подарувати рушник чоловікові, доповніть такий презент банним халатом.

Чи можна брати рушник у подарунок

Брати чи не брати подарований рушник, залежить від того, наскільки ви вірите в прикмети. Якщо все ж таки ставите собі запитання, що робити, якщо подарували рушник, то просто перетворіть подарунок на покупку. Дайте дарувальнику монету за рушник, і погані прикмети про рушники просто перестануть діяти.

Раніше Главред писав, чому не можна вбивати павуків у будинку, а також в які дні можна міняти постільну білизну, щоб залучити удачу.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти