Суворий "епілятор" Нева і не тільки: як жінки в СРСР позбувалися від рослинності на тілі

6 квітня 2023, 12:04
4133
Жінки знаходили різні способи позбавлення від небажаного волосся на тілі.
Як робили епіляцію в СРСР
Як робили епіляцію в СРСР / скріншот YouTube

До появи епіляції радянські жінки використовували різноманітні методи для боротьби з небажаними волоссям на тілі, хоча багато з них були небезпечними і неефективними.

До кінця 80-х, початку 90-х років більшість радянських жінок не знало про поняття епіляції. Однак вони знайшли різні способи позбутися небажаного волосся на тілі.

Сувора бритва "Нева"

В СРСР найбільш поширеним методом видалення волосся була депіляція бритвою. Для цього використовували станок з неймовірно гострими лезами "Нева", який робив процес важким і небезпечним.

відео дня

Дівчата наносили на шкіру крем для гоління або звичайну мильну піну, потім видаляли волосся бритвою. Цей процес часто призводив до дрібних порізів і пошкоджень шкіри, але дівчата були змушені терпіти їх.

Небезпечні воскові смужки і пінцет

Деякі радянські жінки використовували саморобні воскові смужки, які нагрівали і приклеювали до шкіри. Однак, процедура не була безпечною, бо віск міг бути занадто гарячим і викликати опіки і роздратування.

Інші використовували пінцет, однак процес був настільки трудомістким, що його використовували в основному для доповнення воскових смужок.

Іранський бруд і перекис водню

Деякі жінки уникали хворобливих методів і знебарвлювали волосся за допомогою розчину перекису водню або інших агресивних речовин. Однак, ця процедура також не була безпечною і часто приводила до опіків.

Ще одним популярним способом було використання порошку "Нурі", на основі іранського бруду, який продавався в аптеках. Засіб розводили водою до стану пасти і наносили на потрібні ділянки тіла.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти