Сушити феном не можна: що робити, якщо телефон впав у воду

16 червня 2023, 20:30
3519
Ми розповімо, які кроки слід зробити, щоб врятувати свій телефон від неприємних наслідків.
Що робити, якщо телефон впав у воду
Що робити, якщо телефон впав у воду / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Мобільні телефони стали незамінною частиною нашого повсякденного життя, і ми завжди хочемо, щоб вони залишалися функціональними та надійними. Однак іноді нещасний випадок може статися, і ваш телефон може впасти у воду. Але не панікуйте!

Ми розповімо, які кроки слід зробити, щоб врятувати свій телефон від неприємних наслідків.

Увімкніть режим "вимкнено"

Відразу ж після падіння телефону в воду, не втрачайте час і вимкніть його. Це дозволить запобігти можливим коротким замиканням і пошкодженням.

відео дня

Вийміть батарею

Якщо у вас є знімний акумулятор, негайно вийміть його з телефону. Це допоможе запобігти потенційному пошкодженню електроніки всередині.

Сушіть телефон

Обережно витріть вологу зовні телефону сухою тканиною або рушником. Потім вам знадобляться силікагелеві пакети або сухий рис. Помістіть телефон у контейнер із силікагелем або в мішок із сухим рисом на кілька годин. Це допоможе увібрати залишилася вологу з пристрою.

Уникайте сушіння фена або нагрівання

Не використовуйте фен або інші джерела нагріву для прискорення процесу сушіння. Це може призвести до пошкодження компонентів телефону.

Спробуйте рисову ванну

Якщо у вас немає силікагелевих пакетів, ви можете зробити "рисову ванну". Покладіть телефон у миску з сухим рисом і залиште його там на 24-48 годин. Рис також допоможе вбирати вологу з пристрою.

Перед включенням - перевірте

Після процедури сушіння, переконайтеся, що ваш телефон повністю сухий. Перевірте всі порти, роз'єми і кнопки на наявність залишкової вологи. Спробуйте увімкнути телефон і переконайтеся, що він працює належним чином.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти