Зв'язок та інтернет відключати не будуть - Держспецзв'язку

24 лютого 2022, 12:21оновлено 24 лютого 2022, 14:39
142
Зв'язок відключати не будуть, але можливі перебої.
телефон
Мобільний зв'язок відключати не будуть - Держзв'язку / depositphotos.com/

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України спростувала фейк про можливе відключення мобільного зв'язку та Інтернету в країні.

Там зазначили, що оператори мобільного зв'язку та Інтернету будуть продовжувати надавати послуги населенню.

У повідомленні йдеться, що системи оперативно-технічного управління комунікаційними мережами переведені в надзвичайний режим управління.

відео дня

"Звертаємо увагу, що можуть бути перебої зі зв'язком. Це перш за все пов'язано з тим, що мережі перевантажені. Просимо здійснювати телефонні виклики та обмін повідомленнями в рамках необхідності", – зазначили в Держспецзв'язку.

Зв'язок та інтернет відключати не будуть - Держспецзв'язку

Також у Школі цифрової безпеки дали поради, як мінімізувати ризик відключення інтернету.

Додаток Brigefy

У цей додатку можна підтримувати зв'язок без підключення до Інтернету, за допомогою Bluetooth. Якщо мобільний інтернет відключений, користувачі зможуть обмінюватися повідомленнями через Bluetooth. Воно доступне для скачування в iOS і Android.

Браузер Ceno

Браузер Cencorship.no! підтримує мобільні пристрої на базі Andriod. Він дозволяє обійти інтернет-цензуру і працює як пірингова мережа. Користувачі можуть обмінюватися завантаженим контентом, в обхід централізованих серверів.

Matrix

Додаток для спілкування в реальному часі, який може використовуватися для відправки текстових і аудіо повідомлень і створення групових чатів. Для використання Matrix необхідно відкрити веб-клієнт Element (також має десктопну і мобільну версії) і через власний сервер підключитися до Matrix, налаштувавши HomeServer на Synapse.

VPN-сервіс Psiphon

Розроблений в Університеті Торонто, це сервіс може працювати навіть в обхід системи глибокої фільтрації. Ця програма безкоштовна, її можна використовувати для пошуку інформації в Інтернеті та відеодзвінків. Його можна завантажити в iOS і Android.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти