Тарганів не буде: топ дешевих засобів проти кімнатних паразитів

8 серпня 2023, 01:10оновлено 14 серпня 2023, 22:41
13366
Набридли паразити у будинку, а розрекламовані засоби не допомагають? Читайте на Главред, чим труїти тарганів.
кухня, прибирання, таргани, дезінсекція
Який найсильніший засіб від тарганів? Розповідає Главред / ua.depositphotos.com

Побачили чорні точки на посуді, а на шпалерах раптом з'явилися темні дрібні кульки? Вітаємо, ваше житло "підхопило" вусатих паразитів. На жаль, багато методів з очищення будинку спрацьовують не відразу. Главред розповість, як позбутися тарганів, якщо вже нічого не допомагає.

Що робити, якщо завелися таргани - дотримуйтесь цих порад

Таргани дуже люблять відкриті сміттєві пакети і вологу (досить залишити невелику калюжу біля раковини або однієї непрацюючої душової кабіни). Звісно, ми не можемо передбачити усі обставини, а стан техніки - і поготів. Якщо ви вже втомилися гуглити "який найсильніше засіб від тарганів", вашій увазі - кілька бюджетних варіантів, щоб раз і назавжди розпрощатися з неприємними "гостями".

Ось кілька препаратів, чим труїти тарганів:

відео дня
  • Дохлокс. Це, мабуть, найефективніший засіб від тарганів (навіть, якщо у вас їх поки небагато). Знайти можна на будь-якому ринку і в будь-якому магазині товарів для дому. Достатньо всього лише обробити місця скупчення тарганів шприцом - через 1-3 доби паразити зникають. Головний мінус - діє всього кілька місяців. Потім процедуру бажано повторити (особливо, якщо на тарганів скаржаться ваші сусіди по сходовому майданчику).
  • Борна кислота. Якщо у вашої бабусі раптом запитають, від чого помирають таргани, вона, ймовірно, назве цей засіб. Слід підкреслити, що це - найсильніша отрута, що вражає нервову систему комахи. Мінус - вам доведеться гарненько поприбирати в кімнатах після його використання.
  • Карбофос. Цей препарат, виявляється, не тільки ефективний проти паразитів на городі, але є і найлютішим ворогом тарганів. Продається в ампулах. Щоб використати, необхідно розвести вміст у воді і перемішати до утворення суспензії. Розчином обприскують місця скупчення кімнатних паразитів. Препарат токсичний, тому будьте пильні.

Слід зазначити, що всі хімічні речовини шкідливі не тільки для комах, але і для людей. Під час прибирання обов'язково використовуйте захисні засоби.

Тарганів не буде: топ дешевих засобів проти кімнатних паразитів
Найефективніший засіб від тарганів - відгуки / Колаж Главред. Фото: скріншоти

Як позбутися тарганів в квартирі назавжди народними засобами - топ бабусиних методів

Якщо у вас досі залишилися побоювання щодо використання у приміщеннях "хімії", зверніться до досвіду більшості домогосподарок. По-перше - це заощадить вам гроші, по-друге - не зашкодить здоров'ю.

  • Морози. Це здається очевидним, що таргани бояться низької температури, тому зимують вони в теплих місцях - наприклад, під батареями або біля кондиціонерів. Влаштуйте паразитам справжню "Арктику" у вигляді-10-15 °C, але не перестарайтеся - бережіть своє здоров'я.
  • Нашатир. У часи, коли спеціальні хімічні речовини на ринку купити було важко, наші бабусі регулярно звертали увагу на вміст домашніх аптечок. Це засіб, до речі, відповідь і запитання: чим мити підлогу, щоб не було тарганів. Просто додайте нашатирний спирт в воду і обробіть підлогу, стелю і стіни. Комахи дуже не люблять нашатир і відразу покинуть "зону ураження".
  • Банка з маслом або вазеліном. Так звана "пастка" досі користується популярністю у багатьох сім'ях, але її ефективність низька. Хоча спробувати завжди варто. Візьміть скляну ємність, змастіть її зсередини маслом, а на дні залиште крихти, наприклад, з-під хліба. Тарган "клюне" на приманку, але вже не зможе вибратися.

Втім, щоб позбутися тарганів назавжди, слід регулярно обробляти приміщення, стежити за порядком, вчасно виносити сміття і обстежувати стіни на тріщини.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти