Герань цвістиме до Нового року: як приготувати добриво вдома з того, що є під рукою

20 жовтня 2022, 09:30
Чим підгодовувати квіти вдома? Це питання цікавить всіх, у кого є зелені улюбленці. Універсальне добриво можна приготувати з того, що є на кухні.
Герань
Чим підгодувати герань в домашніх умовах / Фото ua.depositphotos.com

Герань - дуже популярна рослина серед квітникарів, оскільки відрізняється невибагливістю, але при цьому дуже красиво цвіте. Крім того, пеларгонія добре очищає повітря та забезпечує надійний захист від комарів або молі.

Щоби герань пишно і довго цвіла, рослину потрібно підгодовувати. За словами досвідчених квітникарів, найкраще добриво для герані (принаймні, з тих, які можна легко приготувати вдома) - це підгодівля з йоду. Прочитати, як працює це перевірене добриво для кімнатних квітів, можна в матеріалі Буде пишно цвісти: як приготувати найкраще добриво для герані з одного препарату з аптечки.

Підживлення герані народними засобами

Є ще одна бабусина підгодівля для герані, яка готується дуже просто, а інгредієнти для неї ви точно знайдете у себе на кухні. Вам знадобиться лише буряк, вода та літрова банка.

відео дня

У чому користь буряка для рослин? Цей коренеплід містить масу корисних поживних речовин, зокрема калій, фосфор, кальцій, залізо, магній, бор, цинк, марганець, а також комплекс вітамінів і амінокислот, які позитивно позначаються на зростанні та цвітінні рослин.

Для приготування підгодівлі знадобиться буряк середнього розміру. Його необхідно гарненько помити і нарізати на невеликі шматочки.

Буряк потрібно порізати на шматочки
Буряк потрібно порізати на шматочки / скріншот

Нарізаний буряк скласти в літрову банку і залити гарячою водою (близько 60°). Далі банку закрити кришкою та залишити настоюватися впродовж 3-4 днів.

Буряк скласти в банку і залити водою
Буряк скласти в банку і залити водою / скріншот

Потім буряковий настій необхідно процідити та розвести 1:3, тобто додати три літри води. Такою підгодівлею можна поливати рослини під корінь.

До речі, таке просте бурякове добриво стимулює пишне і тривале цвітіння всіх кімнатних рослин, зокрема грошового дерева, герані, фіалок, орхідей, декабриста.

Раніше Главред писав, як змусити декабрист цвісти за допомогою всього лише двох пігулок з аптечки.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти