Такої смакоти ви ще не куштували: як зварити розсипчасту пшоняну кашу без гіркоти

20 липня 2023, 16:15
2864
Щоб пшоняна каша вийшла розсипчастою та без гіркоти, важливо знати декілька важливих секретів.
пшено, пшенная каша
Як правильно варити пшоняну кашу без гіркоти? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот із відео

Мабуть, ні для кого не секрет, що пшоняна каша має багато корисних властивостей. Зокрема, пшоно є джерелом білка, різноманітних вітамінів (зокрема, групи B) та мінералів, таких як залізо, магній, фосфор, калій і цинк. Пшоняна каша також містить важливі амінокислоти, які потрібні для нормального функціонування організму. Проте досить часто пшоняна каша виходить не такою смачною як хотілося б. Главред розповідає, як правильно варити пшоняну кашу без гіркоти.

Як зварити правильно пшоняну кашу: підготовка пшона

Перед тим, як приступити до готування, обов'язково промийте пшоно у окропі. Це допоможе змити з зерна надлишки крохмалю та допоможе позбутись гіркоти. Промивати потрібно доти, доки вода не стане прозорою.

Яка пропорція пшона і води

Спробуйте збалансувати кількість пшона та води. Правильна пропорція становить 1:2, тобто одна частина пшона на дві частини води.

відео дня

Секрет від досвідчених кулінарів

Деякі кулінарні експерти рекомендують перед варінням обсмажувати пшоно на сухій сковороді до появи легкого аромату. Це допомагає уникнути гіркоти та надає каші більш насичений смак.

Коли солити пшоняну кашу

Обов'язково додавайте сіль під час закінчення приготування каші. Якщо ви посолите пшоняну кашу на початку приготування, то це лише збільшить гіркоту страви.

Як і скільки варити пшоняну кашу

Пшоняну кашу потрібно варити на слабкому вогні під кришкою. Не забувайте регулярно помішувати кашу, аби вона не пригоріла. Зазвичай пшоняна крупа готується протягом 15-20 хвилин. Її можна варити на воді або молоці. Наприкінці приготування можна додати в кашу трохи меду чи цукру. Це допоможе збалансувати смак страви.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти