Тарифи на опалення та газ в Україні пішли в гору: чому літня лафа скасовується

31 травня 2021, 15:11оновлено 31 травня 2021, 18:27
Червневі ціни на газ сягатимуть 13 гривень за кубометр. А ось опалення має подорожчати на 15-20%.
Тарифи на опалення та газ в Україні пішли в гору
Тарифи на опалення та газ в Україні пішли в гору: чому літня лафа скасовується / УНІАН

Незважаючи на те, що влітку ціни на газ традиційно падають (зокрема, у Кабміні говорили про зниження річної ціни на газ влітку 2021) - на українців з червня очікує підвищення ціни на газ. Також експерти прогнозують, що тарифи на опалення зростуть у більшості міст.

Зокрема, червневі ціни на газ сягатимуть 13 гривень за кубометр. А ось опалення має подорожчати на 15-20%, пише UBR.

У свою чергу глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко уточнив, що собівартість газу не може перевищувати 11 гривень за кубометр. Відтак, за його словами, ціна на газ для населення в Україні "не може бути такою фізично".

читайте такожПенсії, тарифи й YouTube: що змінюється з 1 червня 2021 року в Україні"Я сподівався, що влітку вони придумають якісь знижки. Є робочі схеми, у нас є газ українського видобутку собівартістю по 2,6 грн за кубометр. Можна встановити фіксовану ціну, як це зробила, наприклад, Болгарія, на період пандемії. Але цього немає", - цитує Обозреватель Попенко.

Тарифи на газ в Україні: новини

  • 19 травня 2021 року Кабінет Міністрів відмовився від регулювання ціни на газ в Україні. Директор енергетичних програм Центру світової економіки та міжнародних відносин НАН України, експерт з питань енергетики Валентин Землянський у коментарі Главреду зазначив, що поки рано судити, якими будуть тарифи на газ для українців у новому опалювальному сезоні. Однак передумови для зростання цін є.
  • Наприкінці травня були названі нові ціни на газ для населення. Постачальники опублікували як базові річні тарифи на газ для населення в Україні, так і тарифи на червень 2021.
  • У свою чергу директор спеціальних проектів науково-технічного центру Психея, експерт з державної політики в паливно-енергетичному комплексі Геннадій Рябцев пояснив, чому постачальники газу не стали знижувати річний тариф. За його словами, вибір дешевшої ціни газу існує лише у фантазіях людей, які вважають, що річний тариф вирішить всі проблеми між споживачем і постачальником.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти