Дивно, але це працює: навіщо раніше клеїли газети під шпалери

23 грудня 2022, 21:20
Газетний шар дуже щільно і міцно приклеювався до стіни. Настільки, що при знятті старих шпалер він залишався без пошкоджень.
Газета
Навіщо раніше клеїли газети під шпалери / скріншот YouTube

Майже 50 років тому була досить популярна технологія поклейки шпалер поверх газет. В ті часи цей процес був досить трудомістким, але лайфхак працював на всі 100%.

Перед тим, як клеїти шпалери, люди були змушені варити клейстер з крохмалю прямо на кухонній плиті у звичайній каструлі.

Шпалери на стінах виконували відразу три функції

Газети в даному випадку можна назвати легкою "ґрунтовкою", в тому числі і приховує малі нерівності. Вони приховували нерівності стін. Газетний папір, відмінно вбирає вологу і має чудове зчеплення з кустарним крохмальним клеєм, мала ще одну важливу перевагу — її запаси майже в будь-якій родині були невичерпні.

відео дня

Газета захищає шпалери від поштукатуреної поверхні стіни. Газети, наклеєні на нерівну штукатурку, трохи пом'якшували її вади. Вони виконували роль грунтовки, зміцнюючи шар штукатурки під шпалерами і не даючи їй обсипатися.

Це дозволяло шпалерам довше триматися. Папір, висихаючи, натягувалася і приховувала невеликі нерівності стін. У місцях серйозних дефектів іноді клеїли 2 і навіть 3 шари газет.

Для кращого зчеплення шпалер зі стіною, бо газета дуже тонка і легка, добре приклеюється до стін, а вже на неї набагато легше клеїти шпалери. Основа з газетного паперу робила зчеплення шпалер зі стінами більш надійним.

Це досягалося за рахунок того, що газети, більш легкі, краще трималися на оштукатурених і просто бетонних стінах. А вже папір до паперу приклеїти було набагато простіше навіть саморобним клеєм.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти