Температурні гойдалки та мало снігу: якою буде зима 2021-2022 в Україні

21 листопада 2021, 11:24
Загальна метеорологічна перспектива говорить про те, що цього року зима буде теплою, але морози все ж очікуються.
Погода, сніг
Яку чекати погоду в Україні взимку / УНІАН

Ще десяток років тому в Україні були справжні зими, які відрізнялися сильними морозами та крижаними дощами. Нині ж все змінилося, і зими в Україні аномально теплі. Не виняток й прийдешня зима 2021-2022.

Детального прогнозу на зимовий період ще немає, але до початку грудня залишилося вже менше 10-ти днів, тому синоптики дають різні припущення на майбутній сезон. Завідувачка відділу кліматичних досліджень Вазіра Мартазінова в коментарі OBOZREVATEL розповіла, що на великий сніговий покрив цього року розраховувати не варто.

За прогнозом кліматолога, дні під час переходу з листопада на грудень будуть холодними. Вночі температура повітря може становити до -10 градусів. Вдень очікується відхилення від норми на плюс-мінус один градус.

Якою буде погода в Україні взимку

За її словами, в грудні температура повітря буде приблизно такою, як в листопаді – невеликий "плюс" вдень і невеликий "мінус" вночі. Але груднева погода буде нестійкою – температурні гойдалки можливі кожні кілька днів.

Січень в цілому теж буде теплим, за винятком окремих днів в період Новорічних свят, коли може похолодати до -20 градусів. Українцям пообіцяли дубак на початку місяця та на Різдво, який триватиме до Водохреща, 19 січня.

Лютий, як і будь-який останній місяць сезону, "примхливий", і характеризується перепадами температур. Спочатку буде незначне потепління, після якого морози повернуться з новою силою. Великого снігового покриву, за розрахунками кліматолога, не буде.

Перший сніг на поріг: кілька регіонів України засніжило

Як і обіцяли синоптики, атмосферні фронти принесли опади в Україну, але не тільки дощі – жителі кількох регіонів 18-19 листопада раділи першому снігу. Опади пішли в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Київській областях.

Днем пізніше, 20 листопада, у Карпатах випало до метра снігу. Температура повітря на вершині гори Піп Іван Чорногірський опустилася до -5 градусів морозу, а видимість була обмежена до 50 метрів.

А ось так виглядають пейзажі в селі Верхній Студений Хустського району на Закарпатті:

Температурні гойдалки та мало снігу: якою буде зима 2021-2022 в Україні
Закарпаття завалило снігом / Фото соцмережі

Якою буде зима 2021-2022? Свої прогнози дали такі експерти у сфері метеорології:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти