Терапевт попередила про несподівану небезпеку вологих серветок

7 жовтня 2021, 23:55
Як каже відомий лікар-терапевт Тетяна Романенко, в тому числі використання вологих серветок може надавати вельми несподіваний вплив на організм.
Серветка
Терапевт попередила про несподівану небезпеку вологих серветок / flickr.com/

Неправильне використання вологих серветок може, в певних випадках, привести до захворювань шкіри і ослаблення імунітету. Про це заявила в інтерв'ю телеканалу "Москва 24" відомий лікар-терапевт Тетяна Романенко.

Фахівець зазначила, що антибактеріальні серветки містять речовини, які знищують корисну мікрофлору. Шкіра стає тонкою, на ній з'являються садна і тріщини. Це, в свою чергу, призводить до ослаблення імунітету і зниження стійкості до вірусів.

"Використовуємо тільки тоді, коли немає можливості помити руки", —порекомендувала Романенко.

відео дня

Також вона звернула увагу на використання серветок не за призначенням, наприклад, коли Серветки для рук застосовуються при догляді за обличчям. Серветки для технічних поверхонь можуть спровокувати алергічну реакцію, роздратування на шкірі і навіть вплинути на репродуктивну функцію.

За словами терапевта, найчастіше, люди не звертають увагу на термін придатності серветок. Разом з тим упаковка відкритих серветок може стати середовищем для розмноження небезпечних мікробів.

читайте такожДієтологи розповіли, який вид кави дуже небезпечний для здоров'я

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що захворювання ясен здатне спровокувати серцеві захворювання, оскільки скупчення "поганих" бактерій у роті може потрапити в кровотік.

А незвичайний - кислий - присмак у роті може бути симптомом інфаркту.

Пізніше на сайті управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) з посиланням на дослідження американських кардіологів з'явився матеріал на тему - чи занадто небезпечні смартфони для здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти