Терапевт розповіла, про які захворювання говорить часте позіхання

21 жовтня 2021, 23:11
Як каже медик, найчастіше люди позіхають на тлі втоми, недосипу, стресу і нудьги. Але іноді позіхання можуть сигналізувати про певні хвороби.
Позіхання
Терапевт розповіла, про які захворювання говорить часта позіхання / ua.depositphotos.com

Часта позіхання може свідчити про певні захворювання. Про це заявила лікар-терапевт і інфекціоніст Нуржахан Фаллахі на своїй сторінці в Instagram.

"Позіхання - це мимовільне дихальний рух, що складається з глибокого вдиху і з енергійного видиху. За рахунок розслаблення м'язів і збільшення дихальних шляхів рефлекс корисний. Позіхання допомагає розслабитися після нервового перенапруження або стресу, а також активує роботу головного мозку. Як симптом захворювання позіхання може проявлятися, наприклад, при: депресії – коли в крові підвищується рівень кортизолу (гормону стресу), порушенні в роботі щитовидної залози, цукровому діабеті, розсіяному склерозі, зниженні рівня гемоглобіну, концентрації статевих гормонів, при патології з боку серцево-судинної системи (інфаркт міокарда, постінсультний стан), захворюванні печінки, пов'язані з порушенням жирового обміну", - сказала вона

Однак Фаллахі зазначила, що не потрібно заздалегідь переживати. Найчастіше люди позіхають на тлі втоми, недосипу, стресу і нудьги. Також іноді людина може позіхати після прийому препаратів від алергії і антидепресантів.

відео дня

читайте такожАктивна позіхання може бути ознакою насувається небезпечного стану

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли нову ознаку поширеного типу діабету

Кардіолог Олександр Мясников заявив-коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти