Тісто ніколи не буде липнути до рук: 3 кращих лайфхаки від досвідчених господинь

20 грудня 2022, 03:50
Господині поділилися працюючими способами, які можуть позбавити вас від проблеми липкості в тісті.
тісто
Що робити, якщо тісто липне до рук / фото ua.depositphotos.com

Багато господинь час від часу намагаються побалувати свою сім'ю якоюсь випічкою. З тіста можна зробити безліч смаколиків – і солодких, і солоних.

Однак під час роботи з тістом багатьох може не влаштовувати те, що воно липне до рук або столу. Виявляється, позбутися від цієї набридливої проблеми можна і робиться це досить легко.

Досвідчені господині поділилися кількома лайфхаками, які допомагають їм зробити так, щоб тісто не липло до рук і поверхонь.

Для початку потрібно розібратися, через що може липнути тісто. Виявляється, вся причина може ховатися в недостатній кількості борошна або масла, погано вимішаному тісті або ж просто в тому, що воно занадто мало/довго вистоювалось.

Як зробити так, щоб тісто не липло

Ви можете використовувати борошно, якщо готуєте дріжджову, здобну або листкову випічку. Таке еластичне тісто може прилипати навіть до качалки під час розкочування. Тому борошном потрібно змастити не тільки стіл, але і самі руки, а також качалку.

Ще одним лайфхаком буде використання масла. Саме ним можна змастити качалку, руки і поверхню, щоб тісто не прилипало. Але зверніть увагу на те, що використовувати можна тільки рослинне і рафіноване.

Також відмінним помічником стане вода. Цей спосіб допоможе під час приготування сирників, булочок або пиріжків на основі сиру або картопляного пюре. Під час ліплення періодично потрібно змочувати руки водою.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти