Тоді - незамінне, зараз - некорисне: чому в радянських квартирах було вікно в туалеті

3 березня 2023, 10:38
Вікно в туалеті викликає питання у багатьох людей, особливо у молодого покоління, яке ніколи не бачило такого раніше.
Вікно з ванної на кухню
Вікно з ванної на кухню / скріншот YouTube

У старих квартирах СРСР і особливо в сталінських будівлях можна помітити цікаву особливість - вікно в туалеті або у ванній кімнаті.

Ця особливість викликає питання у багатьох людей, особливо у молодого покоління, яке ніколи не бачила такого раніше. Проте, вікно в туалеті має свою історію і практичне значення.

Чому в радянських квартирах було вікно в туалеті?

Вікно в туалеті було введено в стандартних проектах радянських квартир з метою забезпечення свіжого повітря і вентиляції в санвузлах. Крім того, така конструкція допомагала запобігти неприємному запах в туалетній кімнаті, який міг поширюватися по всій квартирі.

Навіщо в сталінках вікно у ванній?

У сталінських будівлях вікно у ванній кімнаті відігравало також роль вентиляції, однак, додатково дозволяло полегшити процес миття і чищення ванни. Крім того, вікно у ванній кімнаті могло бути використано для сушіння білизни, що було особливо важливо в умовах нестачі житлоплощі і обмеженого простору.

Чи потрібно робити вікно у ванній кімнаті зараз?

В даний час, вікно у ванній кімнаті не є обов'язковим елементом в будівництві житлових приміщень, але його наявність може бути корисним для забезпечення нормальної вентиляції і профілактики цвілевих захворювань.

Крім того, вікно у ванній кімнаті може служити джерелом природного світла, що сприяє створенню комфортного простору для життя.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти