Топ-10 фактів про Тіну Тернер, які доводять, що вона - справжня королева

24 травня 2023, 23:11
Тіна Тернер померла в 83-роки, але музична спадщина, яку вона залишила після себе, буде жити вічно.
Померла Тіна Тернер
Померла Тіна Тернер / колаж: Главред, фото: instagram.com/tinaturner, pexels.com

Світ музики вражений - пішла легенда, Королева рок-н-ролу Тіна Тернер. 83-річна співачка страждала від наслідків раку кишечника протягом останніх 9 років.

Главред вирішив вшанувати пам'ять артистки, яка самостійно представляла цілу музичну епоху, цікавими, незвичайними і маловідомими фактами про неї.

1. Тіна Тернер - не справжнє ім'я співачки. Більш того - свою музичну кар'єру вона почала в 1957 році під псевдонімом "маленька Енн" в гурті Айка Тернера "Королі ритму" (Kings of Rhythm), тому що при народженні їй дали ім'я Анна Мей Буллок. "Тіна Тернер" з'явилася лише три роки по тому - в синглі "А Fool in Love", який вона виконала з Айком.

відео дня

2. Співачка була співзасновником одного з найбільш комерційно успішних дуетів в історії США - "Айк і Тіна Тернер Рев'ю" (Ike & Tina Turner Revue), яким надихалися при створенні своєї музики Роллінг Стоунз, Девід Боуї, Слай Стоун, Дженіс Джоплін, Джеймс Браун, Рей Чарльз, Елтон Джон, Елвіс Преслі та ін.

3. Невгамовна натура Тернер проявилася щу в юності - співачка примудрялася бути членом групи підтримки та виступати за шкільну збірну з баскетболу одночасно. До того, як до неї прийшла слава, вона була економкою, а також помічницею медсестри в Barnes-Jewish Hospital.

4. Тернер іноді називала себе "буддисткою-баптисткою", маючи на увазі її виховання в баптистській церкві, де її батько був дияконом, та її навернення до буддизму в дорослому віці. У 2016 році вона остаточно визначила себе, як буддистку.

5. У 1988 році у Тіни Тернер було світове турне з альбомом Break Every Rule. Під час шоу в Ріо-де-Жанейро вона потрапила до Книги рекордів Гіннеса за найбільшою платною аудиторією для сольного виконавця, продавши 180 000 квитків. Цей виступ побив рекорд Френка Сінатри 1980 року.

6. Вона виграла 12 премій Греммі. Також Тернер є єдиною артисткою, одночасно номінованою на Греммі в жанрах поп, рок і R&B.

7. Тіна Тернер входить до списку "100 найвидатніших артистів усіх часів" за версією журналу Rolling Stone. Вона займає 63 місце.

8. Співачка є однією з небагатьох, хто двічі включений в Зал слави рок-н-ролу: в 1991 році, як частина дуету з Айком Тернером, в 2021 - як сольна співачка.

9. Одна з доріг штату Теннессі (рідний штат співачки) була названа на честь співачки - "шосе Тіни Тернер".

10. Тернер також спробувала свої сили в акторській майстерності, отримавши загалом позитивні відгуки критиків та кіноманів. Вона з'явилася в 1975 році в рок-мюзиклі "Томмі", заснованому на однойменному альбомі The Who. Її найпомітнішою роль була тітонька Ентіті у фільмі "Шалений Макс: Під куполом грому".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти