Топ-сім продуктів, які допоможуть поліпшити сон восени

24 вересня 2021, 23:33
Дослідники окремо акцентували увагу людей на тому, що восени практично всі відчувають нудьгу і стрес. І ситуацію нібито можна виправити харчуванням.
Сну
Топ-сім продуктів, які допоможуть поліпшити сон восени / ua.depositphotos.com

Є як мінімум сім осінніх продуктів, які допоможуть поліпшити сон. Про це повідомляє портал Eat This, Not That з посиланням на дослідження, які провели вчені Національного фонду сну США.

Дослідники окремо акцентували увагу людей на тому, що восени практично всі відчувають нудьгу і стрес. У цьому випадку їм все частіше хочеться проводити затишні вечори в ліжку. Одним з продуктів, які допоможуть заснути, експерти назвали мигдаль. Що міститься в ньому магній діє на людину заспокійливо. Яблука включають велику кількість вітаміну С, який допомагає знизити рівень цукру в крові і артеріальний тиск, а також поліпшити дихання. Солодкий картопля батат багатий клітковиною, яка забезпечує глибокий сон.

Ще один вкрай корисний для сну продукт - індичка. М'ясо містить в собі триптофан, який володіє м'якими седативними властивостями. Також корисна для відпочинку солодка кукурудза. Її часто рекомендують їсти тим, хто страждає безсонням − через високий вміст мелатоніну. Далі - американські вчені радять не забувати про журавлину, яка також багата вітаміном С і корисна для сну.

відео дня

Особливо х зрошо допомагає заснути мускатний горіх (він також знижує кров'яний тиск) розслабляє кровоносні судини і позитивно впливає на настрій.

читайте такожНазвано найправильніший час відходу до сну

Нагадаємо, раніше вчені пояснили, чому пандемія COVID-19 загрожує спалахом ожиріння. Карантин можна назвати головним каталізатором процесу ожиріння.

Вчені знайшли нову причину ожиріння у жінок. Виявляється, є чіткий фактор того, що жінки починають набирати зайву вагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти