Тренер пояснив, чи корисно займатися на скакалці кожен день

31 серпня 2021, 05:02
Чи допомагають стрибки на скакалці спалити чимало калорій - на це питання відповів відомий тренер з бігу і функціональної підготовки Євген Шувакін.
Скакалка
Тренер пояснив, чи корисно займатися на скакалці кожен день / ua.depositphotos.com

Стрибки на скакалці допомагають спалити чимало калорій, а також цілком чітко впливають на організм. Про це тренер з бігу та функціональної підготовки Євген Шувакін розповів у коментарі РИА Новости.

На його думку, скакалка - це спосіб тримати тіло в тонусі і збільшити свою витривалість: її використовують любителі фітнесу, гімнастики, боксу. Зі стрибками - від зміни ніг "вперед - назад" до бігу через скакалку. Вона допоможе зміцнити ікри, м'язи спини, сідниць, стегна.

"Якщо будете перехрещувати руки по час стрибків, то навантажите біцепс, якщо почнете піднімати ноги, то скакалка допоможе прокачати прес. Є так звані "боксерські" стрибки, коли ноги ставляться близько один до одного, але не з'єднуються, а вага тіла зміщується під час стрибка то на одну, то на іншу ногу", — сказав Шувакін.

відео дня

За словами тренера, стрибки на скакалці зміцнюють серце і судини, органи дихання, позитивно вплинуть на поставу і координацію.

Щоб стрибати довго, каже Шувакін, спина повинна бути пряма, лікті — перебувати близько від тіла, крутити треба зап'ястями, але не передпліччями. Занадто високо стрибати теж не варто — це всерйоз збільшить ударне навантаження на організм.

читайте такожТоп-моделі обожнюють стрибати через скакалку

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, якою дієтою можна вирішити проблеми з підшлунковою.

Вчені відповіли на запитання, чи можна їсти ввечері під час дієти, а медики розповіли, що не можна їсти перед сном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти