Тривожна кнопка в школі: хто встановлює та навіщо потрібна

25 липня 2022, 06:00
У школах України з початку нового навчального року повинна з'явитися тривожна кнопка для екстреного звернення до поліції.
Школа тривожна кнопка
Встановлювати тривожну кнопку повинні фахівці / Колаж ua.depositphotos.com, УНІАН

В умовах війни питання безпеки навчання дітей у школах стає ще більш актуальним. В Україні ухвалили рішення встановити в закладах освіти тривожну кнопку. Таке нововведення має дозволити оперативно реагувати на різні інциденти і вчасно вирішувати проблеми. Установка тривожної кнопки в школі убезпечить навчання і поліпшить контроль над освітнім процесом.

Тривожна кнопка в школах України з 1 вересня

Навчання в школах нашої країни розпочнеться 1 вересня. Діти вчитимуться на денному стаціонарі, або на дистанційній основі. Все залежатиме від ситуації з безпекою в конкретному районі або регіоні.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, що серед нововведень – поява в школах тривожної кнопки. Її планують запустити вже з початку нового навчального року. Кнопка знадобиться для того, щоб можна було терміново звернутися до поліції.

відео дня

Що таке тривожна кнопка

Тривожна кнопка є спеціальним механізмом, завдяки якому можна викликати охорону. Після натискання на кнопку на пульт групи оперативного реагування надходить спеціальний тривожний сигнал. Встановлюється адреса, звідки надійшло сповіщення про можливу небезпеку, і вже протягом декількох хвилин група повинна прибути на місце інциденту.

Навіщо потрібна тривожна кнопка в школі

Автоматичні системи, такі як тривожна кнопка, стали з'являтися в дитячих садах і школах Києва ще з 2016 року. Згодом їх стали встановлювати в інших навчальних закладах країни.

1658711549-9477.jpg
Кнопка тривоги в школі потрібна, щоб оперативно реагувати на події / ua.depositphotos.com

Тривожна кнопка в школі потрібна для того, щоб працівники освітніх установ змогли оперативно відреагувати на небезпечні ситуації і через диспетчера викликати поліцейський патруль. Поява в школі подібної сигналізації дозволить швидко реагувати на будь-які зміни обстановки.

Хто повинен встановлювати тривожну кнопку

Установкою кнопки тривоги повинні займатися фахівці. Де конкретно її поставити слід вирішувати батькам, адміністрації школи і співробітникам правоохоронних органів.

школа
У школах України восени з'явиться тривожна кнопа / УНІАН

Де встановлюють тривожну кнопку

Нерідко кнопку ставлять в будь-якому зручному місці, яке дозволить швидко і непомітно її натиснути. Варіант може стати оптимальним, особливо в ситуації, коли біля неї знаходиться відповідальна особа. Наприклад, це може бути місце, де працює охоронець школи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти