Тривожні дзвіночки: вчені назвали фактори швидкої смерті

9 серпня 2021, 18:30
Зміни здатності одягатися і готувати собі їжу можуть стати сигналами небезпеки для життя

Вчені прийшли до висновку, що червоні прапори, які свідчать про те, що організму загрожує смертельна небезпека, можуть проявити себе за 10 років.

За результатами досліджень вчених, опублікованих в British Medical Journal, про ознаки ранньої смерті можуть свідчити буденні речі, на які люди зазвичай не звертають увагу. Серед них здатність готувати і купувати їжу, сила хватки і час, витрачений на те, щоб піднятися з дивана. Про це повідомляє The Daily Record.

відео дня

В рамках дослідження, вчені за три роки (з 1985 по 1988) вивчили дані про стан здоров'я понад 6 тисяч осіб у віці від 33 до 55 років. А вже з 2007 по 2016 ті ж учасники проходили обстеження, при цьому виконуючи поставлені завдання.

Обстеження пацієнтів показало, що підвищений ризик ранньої смерті безпосередньо пов'язаний зі зниженням рівня рухової активності і виконанням щоденних обов'язків.

Виявилася закономірність того, що учасники дослідження, які померли, відзначали, що повільніше вставали зі стільця або дивана. Це відбувалося за 10 років до смерті опитаних.

читайте такожНайдовше живуть люди в світі їдять ці спеції кожен день: топ-5

Більш того, всі померлі учасники експерименту, згадували, що за чотири роки до смерті почали відчувати більше труднощів, які перед смертю досягли максимальних проявів.

Вчені прийшли до висновку, що зменшення швидкості ходьби підвищує ризик смертності на 22%, сили захоплення - на 15%, а повільний підйом зі стільця – на 14%. Порушення або уповільнення звичної повсякденної діяльності свідчить про підвищення ризику померти на 30%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти