Три осінніх фактори, які можуть привести до набору ваги і як позбутися від них в зародку

8 вересня 2021, 19:17
Стрес посилюється, коли літні дні залишаються позаду.
схуднення_віси
На жаль, зниження рівня активності означає, що ви спалюєте менше калорій. / 1zoom.ru

Навіть якщо ви любите осінь, ви повинні визнати, що це дивне міжсезоння. Це не безтурботні літні дні, проведені в шортах і шльопанцях, і не зовсім затишні зимові місяці, коли потрібно надягати шарфи і светри.

Точно так само, коли справа доходить до схуднення, ви можете очікувати літніх проблем - барбекю, морозиво і алкоголь, а підводні камені осені можуть бути не настільки очевидні.

Але і в цьому сезоні є кілька унікальних перешкод, які можуть збити вас з пантелику, пише Livestrong.com.

читайте такожВ який час доби потрібно їсти фрукти для схуднення-відповідь дієтолога

Ось деякі загальні звички, які ми приймаємо, або дії, які ми вибираємо (чи ні), які можуть призвести до збільшення числа на шкалі.

1. Підвищений стрес

З довгими сонячними вихідними і канікулами позаду, може бути приємно повернутися до звичайного розпорядку дня. Але в цей час року також зазвичай буває більше дедлайнів, зустрічей і (якщо у вас є діти) поїздки в школу, заходи і т.д. іншими словами, стрес посилюється, коли літні дні залишаються позаду.

І ось що стосується стресу: згідно з дослідженням, опублікованим в журналі молекулярної біохімії, опублікованому в жовтні 2018 року, ми, швидше за все, переїдаємо і вибираємо менш здорову їжу, коли відчуваємо себе надмірно в стресі.

Як знизити рівень стресу

Подвійте заходи з управління стресом. Згідно з цим дослідженням, коли Дорослі з ожирінням брали участь у програмі Управління стресом (уявіть собі: навчання прогресивної м'язової релаксації, діафрагмальне дихання і керована візуалізація), вони втратили більше ваги за восьмитижневий період, ніж їхні однолітки, які не відвідували заняття зі зниження стресу.

2. Більш прохолодна погода

Звичайно, ці нижчі температури допоможуть вам краще спати, але вони також можуть зменшити ймовірність того, що ви хочете бути активними або займатися спортом на відкритому повітрі. На жаль, зниження рівня активності означає, що ви спалюєте менше калорій.

"Якщо ви любитель вправ на відкритому повітрі, подумайте про правильний одяг, щоб продовжити свої тренування", - говорить Кріс Мор, доктор філософії, доктор медичних наук, MohrResults.com "" є приказка, яку я дізнався, коли був у Норвегії, і з тих пір вона запам'яталася мені - поганої погоди не буває, є поганий одяг".

Якщо вам це не подобається, які у вас варіанти в приміщенні?

"Багато тренажерних залів пропонують віртуальні заняття, і, звичайно ж, не бракує додатків, що пропонують найрізноманітніші тренування", - говорить Мор.

3. Прагнення до комфортної їжі

Зараз осінь, а це означає латте з гарбузовими спеціями, пончики з сидром, закуски в ігровий день і теплі запіканки, які можуть бути трохи менш корисними. Додайте до цього той факт, що ви, ймовірно, зняли купальник на сезон і відкопали свої затишні великі светри, і може бути важко встояти перед цими частуваннями в прохолодну погоду.

Як як і раніше насолоджуватися улюбленою осінньою їжею

Старовинний Рада" все в помірних кількостях " як і раніше актуальний. Спробуйте з'єднати макарони і сир з великим листовим зеленим салатом.

А ось ще одна хитрість: зменшіть розмір порцій для інших страв. Дослідження, опубліковане в лютому 2020 року в Міжнародному журналі поведінкового харчування та фізичної активності. Суть в тому, що ви можете насолодитися улюбленими стравами комфортної їжі у всій їх красі і компенсувати своє поблажливість іншим прийомом їжі, якщо хочете.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти