Три поради про те, як позбутися від запаху вогкості в квартирі назавжди

15 липня 2023, 16:45
2379
Главред розповість, як позбутися від вогкості в квартирі народними засобами та продовжити комфортне життя.
Як позбутися від вогкості в квартирі
Як позбутися від вогкості в квартирі / колаж: Главред, фото: pexels

Вогкість в квартирі - не найкращий друг людині. Ця неприємність не тільки додає відчуття вологості, але і наповнює будинок неприємним ароматом вогкості. Ми розповімо, як позбутися від вогкості в квартирі народними засобами і профілактувати її.

Чому в кімнаті пахне вогкістю - причини запаху

"Сирий" запах в квартирі - досить неприємний дефект, з яким можна впоратися. Найчастіше причиною такого запаху стає погана вентиляція повітря і вологість. Посилюватися вони можуть у вологі періоди, а саме - взимку і восени. Влітку повітря застоюється менше, адже квартира і будинок частіше провітрюються.

Як позбутися від вогкості в квартирі - перші етапи

Для початку необхідно зайнятися побутовими питаннями - провести прибирання. Потім необхідно добре просушити весь текстиль, килими та одяг. В особливо важких випадках - встановлюють осушувачі повітря, також можна провести косметичний ремонт. У цей час також дуже важливо постійно провітрювати приміщення, щоб відбувалася вентиляція повітря.

відео дня

Як позбутися від затхлого запаху в квартирі - косметичні спроби

Коли всі підготовчі роботи проведені - можна приступити до наступних дій. Спробуйте розставити по квартирі ємності з сіллю. Цей елемент здатний увібрати в себе зайву вологу з повітря, а також нейтралізувати запах вогкості.

Також, щоб наповнити будинок приємним ароматом - можна обсмажити зерна кави або шкірку цитрусових. А якщо необхідно просто нейтралізувати запах вогкості - можна закип'ятити воду з оцтом.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти