Тушкована капуста, як у дитинстві: 3 секретні інгредієнти, про які ви не знали

28 лютого 2023, 17:26
Розповімо, як приготувати тушковану капусту, від якої неможливо відірватися.
Навіщо додавати оцет в тушковану капусту
Навіщо додавати оцет в тушковану капусту / ua.depositphotos.com

Корисне і дуже смачна страва з дитинства – тушкована капуста. Приготувати її так, як це було в дитячому садочку або у бабусі в гостях нескладно. Для цього достатньо знати кілька секретів і відповідей на питання навіщо додавати в тушковану капусту оцет, борошно і деякі інші інгредієнти.

Тушкована капуста: що додати при приготуванні

Дуже смачне і пікантне блюдо, яким хочеться здивувати всю сім'ю приготувати можна. Головним секретом є оцет. Навіщо додавати оцет в тушковану капусту? Цей інгредієнт надає страві ту горезвісну кислинку. Також саме оцет в тушкованій капусті прибиває неприємний запах, які може з'явитися під час приготування страви і її зберігання. Під час приготування потрібно додати лише 1 столову ложку оцту на 1 кг капусти. Овоч потрібно спочатку протушкувати до напівготовності, а потім додати інгредієнт в потрібній пропорції.

відео дня

Ще одним цікавим інгредієнтів є борошно. Навіщо в тушковану капусту додають борошно? Під час приготування її потрібно зовсім небагато – 1 столова ложка на каструлю. При цьому борошно потрібно попередньо обсмажувати. Тоді у страви буде особливий приємний аромат. Тушкована капуста отримує додаткову густоту.

Також цікаво знати, як смачно загасити капусту без м'яса. Для цього знадобитися не тільки пасеровану цибулю, але і томати або томатну пасту. Це ще один інгредієнт, який додасть кислинку і приємний присмак. Чим можна замінити томатну пасту в тушкованій капусті? Головним замінником пасти є свіжі помідори або кетчуп, але його знадобитися більше, ніж концентрованої пасти.

Оцет в тушкованій капусті дає кислинку, а зробити її солодше допоможе цукор. Також він буде натуральним підсилювачем смаку. Для цього знадобиться тільки 1-2 чайних ложки. Зробити смак страви більш гоструватим допоможе часник. 1-2 зубчики на каструлю не зіпсують, а лише підкреслять аромат.

Приготувати тушковану капусту: спеції, зелень, прянощі

Приготування завершується додаванням цікавих і не менш важливих інгредієнтів, що підкреслюють особливості страви. Коли додавати спеції в тушковану капусту, зелень, прянощі? Ці питання дуже важливі, так як трави повинні віддати свій аромат страви, але одночасно з цим вони повинні зберегти свої вітаміни. Особливо це стосується свіжих петрушки, кропу, розмарину.

Питання, як гасити капусту в каструлі, має на увазі додавання різних спецій, які лише поліпшать смак. Вважається, що потрібно приправити чорним меленим перцем, ароматними травами, куркумою або смаковими приправами. Перець і трави краще додавати перед тим, як вимкнути газ під каструлею. Смакові приправи додаються ближче до закінчення гасіння, щоб капуста ввібрала аромат і смак.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти