Твердий і рідкий шампунь: трихолог пояснила, який засіб краще

16 жовтня 2021, 05:02
У твердих шампунях немає SLS, консервантів і шкідливих хімічних компонентів - це дуже приваблює жінок. Але є в цих засобах і свої мінуси.
твердий шампунь, гребінець
У твердих шампунів масляна основа, тому вони не пересушують волосся / ua.depositphotos.com

Тверді шампуні стають все популярнішими серед жінок. Вони виглядають як шматок мила, а вистачає їх на кілька місяців постійного використання. Журналісти ТСН розібралися, чи дійсно ці засоби для волосся такі хороші та чи відрізняються вони від рідких шампунів.

Тверді шампуні часто роблять своїми руками. У них додають натуральні екстракти, а ще трави, наприклад, мелений чебрець або кропиву.

У звичайних рідких шампунях дають піну і вимивають бруд поверхнево-активні речовини (ПАР). У тверді шампуні додають кокосульфат. Якщо цієї речовини додати забагато, то шкіра голови може свербіти, а волосся випадатиме.

Приваблює жінок в твердих шампунях те, що в них немає SLS (лаурилсульфат натрію, ПАР, використовується в миючих засобах як піноутворювач, - ред.), консервантів і шкідливих хімічних компонентів.

Відрізняються тверді шампуні й за ціною. Якщо звичайний рідкий шампунь коштує до ста гривень, то брусок твердого шампуню обійдеться від двохсот гривень.

Чим відрізняється твердий шампунь від мила

Склад у звичайного мила і у твердого шампуню різний. Крім того, у засобів для волосся низький рівень Ph. Мило не здатне добре вимити волосся і зробити його шовковистим.

Твердий і рідкий шампунь - що краще

Трихолог Тетяна Остапець порівняла стан волосся після використання твердого та рідкого шампуню. Передусім вона зазначила, що у жінки, яка кілька років користувалася твердим шампунем, виявилося менше посіченого волосся, а ось після постійного використання рідкого шампуню волосся виявилися більш ламкими. Справа в тому, що тверді шампуні мають масляну основу, тому не пересушують волосся.

Стан шкіри експерт оцінила як хороший при використанні обох видів шампунів. Правда, від рідкого засобу може бути почервоніння і лущення, причина цього – наявність в складі ПАВів.

читайте такожЯк позбутися жирного волосся: лікарські лайфхаки

Жінкам, які постійно користуються рідкими шампунями, трихолог порадила активніше користуватися бальзамами і масками і ретельно обполіскувати волосся. Тим, хто віддає перевагу твердими шампунями, потрібно періодично мити голову лікувальним засобом глибокого очищення. А ось незаперечного переможця в битві шампунів експерт визначити не змогла.

Як повідомляв Главред, шампунь з додаванням харчової соди може стати ключем до збільшення обсягу вашого волосся.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти