"Україна бореться з бойовиками, а не тренує": у Зеленського різко відповіли Лукашенку

9 серпня 2021, 18:49оновлено 10 серпня 2021, 00:16
За словами Никифорова, Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх, як заявив Лукашенко.
Сергій Никифоров
Сергій Нікіфоров висловився про нападки Лукашенка / Офіс президента

В офісі президента України відреагували на слова Олександра Лукашенко щодо того, що в країні готують бойовиків проти Білорусі.

Як заявив прессекретар президента України Сергій Никифоров, Володимир Зеленський вважає відповідну заяву - безпідставною.

За його словами, зараз Уряд України спрямовує свої зусилля виключно на забезпечення безпеки на території країни і повернення її суверенітету.

"Президент підкреслює, що Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх, як заявив Олександр Лукашенко. Заяви Олександра Лукашенка український президент вважає безпідставними", - заявив спікер Володимира Зеленського Сергій Никифоров.

Президент України допускає думку, що відповідними заявами Лукашенко намагається відвести погляд суспільства від подій, які сьогодні відбуваються на території Білорусі.

читайте також"Ви одного разу дострибаєтеся": Лукашенко пригрозив "повернути Україну" і попередив про війну з Росією

"Україна залишається вірним другом і підтримувати діалог з білоруським народом безпосередньо, а в політичні процесі інших країн, в тому числі Білорусі - втручатися", - підкреслив представник президента Зеленського.

Будь-які недружні дії з боку Лукашенка, за словами Никифорова, матимуть потужну відповідь з боку України і світової спільноти.

Заяви Лукашенка про Україну - про що раніше повідомляв Главред:

Глава Білорусі Олександр Лукашенко не виключив визнання захопленого Москвою Криму територією Росії. Політик вважає, що у нього тепер "розв'язані руки" по Україні, так як Київ негативно ставиться до офіційного Мінську. За ним "не заіржавіє" в тому випадку, якщо таке рішення прийме великий російський бізнес.

Лукашенко особисто звинуватив президента Володимира Зеленського у тому, що він, мовляв "поставляє бойовиків" і "зброю" на територію Республіки Білорусь. Причому, як стверджує він, Зеленський нібито "поставляє" і "вибухівку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти