У мешканки Сумщини з-під пломби витягли небезпечного кліща

14 липня 2021, 22:23
За словами жінки, лікар у якого вона лікувала зуб, дуже розсердилася її візиту.
У мешканки Сумщини з-під пломби витягли небезпечного кліща
У жінки з зуба дістали кліща / shostka.info

У Сумській області в місті Шостка у місцевої жительки під пломбою стоматолог виявив кліща. Лікар припустив, що кліщ міг проникнути через ясна.

Як повідомляється на сайті міста Сум, минулого року мешканка Шостки Лариса двічі лікувала один і той же зуб. Спочатку навесні вона зверталася до приватного стоматолога, а в грудні – в стоматполіклініку. Однак, минулого тижня через дискомфорт вона знову відвідала приватного стоматолога.

Лікар жінці забрав пломбу і сказав, що помітив щось чорного кольору у вигляді лапки.

Пізніше в лабораторії встановили, що це кліщ. Згодом Лариса здала аналіз крові на кліщовий бореліоз (хвороба Лайма). Аналіз виявився позитивним. У лікарні жінці розповіли, що навіть мертвий кліщ виділяє токсини.

На щастя, жінка перенесла захворювання в легкій формі. Як вона розповіла, раніше відчувала якесь нездужання, була підвищена температура, болі в колінному суглобі, які не проходили навіть після знеболюючих.

"Звідки взявся кліщ, невідомо", - каже Лариса.

Крім того, вона вирішила поспілкуватися з приватним стоматологом, у якого перший раз лікувала, але спілкування не вийшло.

У мешканки Сумщини з-під пломби витягли небезпечного кліща

За словами жінки, лікар дуже розсердилася її візиту. Вона сказала, що це не її винна, адже в цій сфері вона вже десять років.

читайте такожХвороба Лайма: названий незвичайний симптом

У той же час лікарі припускають, що кліщ міг проникнути через ясна. Зараз вона відчуває себе добре і пред'являти претензії стоматологам не планує.

Що таке хвороба Лайма

Інфекція здійснюється трансмісивним шляхом при укусі кліща, а також при попаданні випорожнень кліща на шкіру, з подальшим їх втиранням при розчісуванні.

Як повідомляв Главред, лікар, кандидат медичних наук і телеведучий Євген Комаровський заявив, що кліщі небезпечні для людини в першу чергу через те, що можуть розносити небезпечну хворобу – кліщовий енцефаліт. За його словами, від кліщового енцефаліту можна зробити щеплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти