Уберегти від поломок: три правила, які збережуть справність пральної машини

9 березня 2023, 13:27
Складно знайти людину, яка не користувався б пральною машиною в сучасному світі. Однак ця техніка досить делікатна і важливо знати, як користуватися.
Пральна машина
Що категорично не можна робити з пральною машиною / pixabay.com

Для того, щоб не прирікати пральну машину на поломки і продовжити їй життя - досить знати про головні заборони в користуванні і дотримуватися їх.

Що категорично не можна робити з пральною машиною - почнемо з заборон

Найголовнішим правилом прання в пральній машині є відбір речей і перевірка кишень. Саме зайві предмети можуть пошкодити барабан і значно скоротити термін техніки.

Для того, щоб уникнути поломок, важливо перевіряти кишені одягу перед пранням, застібати блискавки. Особливо небезпечні для барабана машини предмети з металу, гострі предмети і всіляке сміття з кишень.

відео дня

Яка повинна бути перерва між праннями в пральній машині - щоб уникнути перевантаження

Як відомо - речі необхідно сортувати за кольорами, розділяючи на три категорії: кольорове, біле і темне. Прати ці категорії потрібно окремо. Для того, щоб машина встигала "відпочивати" перерва між праннями повинна становити близько 1,5-2 годин.

Скільки одягу можна прати в пральній машині - важливе правило

Бувають випадки, коли завантажити в пралку хочеться все і відразу, проте до краю заповнювати барабан пральної машини не варто - він не витримає такого навантаження. Сучасна техніка здатна витримувати близько 12 кг сухої білизни, проте експерти не радять йти на поводу рекламним заявам і не перевантажувати пральну машину. Бажано заповнювати 2/3 від зазначеної місткості, тоді справність пральної машини забезпечена.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти