Учені знайшли зв'язок між закладеністю носа і зайвою вагою

19 жовтня 2021, 02:10
Закладеність носа призводить до зниження рівня кисню в крові людини, внаслідок чого в організмі починає накопичуватися жир.

нежить, застуда, хвороба
Учені пояснили, чим небезпечний нежить / Фото ua.depositphotos.com

Закладеність носа безпосередньо пов'язана із зайвою вагою, а згодом це може загрожувати ожирінням. До такого висновку дійшли турецькі вчені.

Вони пояснили, що нежить призводить до зниження рівня кисню в крові людини, внаслідок чого в організмі починає накопичуватися жир, передає видання Milliyet.

відео дня

Зазначається, що цей неприємний стан призводить до утрудненого дихання, хропіння уві сні та в цілому негативно позначається на нашому здоров'ї.

Якщо людина спить із закладеним носом, то їй доводиться дихати через рот. Такий сон з відкритим ротом і хропінням знижує рівень кисню, необхідного для спалювання жиру. В результаті цей процес сповільнюється, а натомість збільшується виділення кортизолу, відомого як гормон стресу. Він запускає утворення жиру в організмі, й, відповідно, його запаси збільшуються.

читайте такожЯк лікувати закладений ніс і краще спати: лайфхакиЯк повідомляв Главред, закладеність носа є однією з ознак небезпечної хвороби – синуситу, заявив лікар-отоларинголог Юрій Ульянов.

Доктор медицини Крістофер Томпсон пояснив, звідки береться нежить і як його лікувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти