Вчені звернули увагу людей на тривожну ознаку наближення смерті

8 серпня 2021, 03:02
Фахівці проаналізували дані про шість тисяч добровольців у віці від 35 до 55 років - і їм вдалося з'ясувати одну вельми лякаючу закономірність.
Світло, кінець
Вчені звернули увагу людей на ознаку смерті / ua.depositphotos.com

Погіршення рухової функції у людей старше 55 років - наприклад, труднощі при вставанні зі стільця або одяганні - є тривожною ознакою, який вказує на швидку смерть. До такого висновку прийшли вчені Франції і Великобританії, що опублікували результати наукового дослідження в журналі The BMJ.

Фахівці проаналізували дані про шість тисяч добровольців у віці від 35 до 55 років, які взяли участь у дослідженні Whitehall II в 1985-88 роках.

Дослідники виявили, що слабша рухова функція була пов'язана з підвищеним ризиком смертності: на 22% для швидкості ходьби, 15% для сили хвата і 14% для часу підйому зі стільця, в той час як труднощі з повсякденною діяльністю були пов'язані з підвищенням ризику на 30%. У померлих учасників показники часу підйому зі стільця були гіршими, ніж у тих, що вижили, за 10 років до смерті, самооцінка рухового функціонування була гіршою за сім років до смерті, а також спостерігалося більше труднощів у повсякденному житті за чотири роки до смерті.

відео дня

читайте такожВисокий кров'яний тиск: сім ознак того, що ваше кров'яний тиск "зашкалює"

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що захворювання ясен здатне спровокувати серцеві захворювання, оскільки скупчення "поганих" бактерій у роті може потрапити в кровотік.

А незвичайний – кислий - присмак у роті може бути симптомом інфаркту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти