Вчені визначили, яка доза алкоголю корисна для серця

10 серпня 2021, 19:25
Мінімальний ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті вчені виявили у тих, хто споживав близько шести грамів алкоголю на день.
Вино, алкоголь
Вчені визначили корисну дозу алкоголю / Shkolazhizni

Група вчених з Британії оцінили ризик розвитку інфаркту, інсульту, стенокардії і смерті від зупинки серця у людей з серцево-судинними захворюваннями в залежності від дози щодня вживаного ними алкоголю, пише BMC Medicine.

Виявилося, що у тих, хто випиває півбокалу вина на день, ризики навіть нижчі, ніж у непитущих, а у тих, хто споживають келих вина або пляшку пива на день — приблизно такі самі.

Вчені з Університетського коледжу Лондона використовували в своєму дослідженні бази даних служб охорони здоров'я Англії і Шотландії, британського біобанку UK Biobank, а також результати попередніх 12 досліджень.

відео дня

Всього вони зібрали відомості щодо більш ніж 48 тисяч чоловіків та жінок із серцево-судинними захворюваннями — випадки інфарктів, інсультів, стенокардії або смерті від серцевого нападу за останні 20 років, а також інформацію про їхнє середнє споживання алкоголю, отриману зі слів учасників.

Мінімальний ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті вчені виявили у тих, хто споживав близько шести грамів алкоголю на день. У тих, хто щодня випивав 15 грамів — це еквівалентно половині келиха вина — ризик був трохи вищим, але все одно меншим, ніж у тих, хто не п'є зовсім. До однієї групи із непитущими потрапили ті, хто щодня випивав пляшку пива або півпляшки вина.

"Наші результати показують, що людям з серцево-судинними захворюваннями, можливо, не потрібно повністю відмовлятися від вживання алкоголю, щоб запобігти серцевим нападам, інсультам або стенокардії, але вони можуть знизити своє щотижневе споживання алкоголю, — наводяться в пресрелізі видавництва Springer Nature слова першого автора статті Чен'ї Дін (Chengyi Ding). - Оскільки вживання алкоголю пов'язане з підвищеним ризиком розвитку інших захворювань, людям із серцево-судинними захворюваннями не слід зловживати алкоголем".

читайте такожСкільки алкоголь залишається в організмі і які ризики

Ризик повторного інфаркту або інсульту серед тих, хто пив по шість грамів алкоголю на день, був на 50 відсотків нижчим, ніж у тих, хто не пив зовсім, а ризик смерті з будь-якої причини - на 21 відсоток нижчим.

Раніше Главред писав про те, що помірне вживання алкоголю безпосередньо пов'язано з деякими видами раку, включаючи рак кишечника. Коли алкоголь в нашому організмі перетворюється на ацетальдегід, він викликає пошкодження ДНК і перешкоджає відновленню клітин, що робить їх уразливими для раку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти