Вчені запропонували новий спосіб боротьби із зайвою вагою

23 серпня 2021, 02:23
Розроблено новий, кажуть австралійські вчені, альтернативний підхід, при якому лікарська речовина безпосередньо впливає на жирові тканини людини.
ожиріння
Вчені запропонували новий спосіб боротьби із зайвою вагою / REUTERS

Блокування певного рецептора в жирових тканинах змінює процес метаболізму, і накопичений жир починає витрачатися на виробництво енергії і терморегуляцію. Результати такого дослідження біологів з Інституту медичних досліджень імені Гарвана (Австралія) були опубліковані в журналі Nature Communications.

Вивчаючи біопсію жирової тканини людей з ожирінням, автори виявили, що блокування рецептора молекули нейропептиду Y1 (NPY) в умовах дефіциту їжі допоможе зберегти енергію і може поліпшити метаболізм жиру і запобігти збільшенню ваги.

Австралійські разом з колегами з Китаю і Канади розробили альтернативний підхід, при якому лікарська речовина безпосередньо впливає на жирові тканини, що більш ефективно і безпечно.

відео дня

"Рецептор Y1 діє як "гальмо" генерації тепла в організмі. Блокування цього рецептора в жирових тканинах перетворює "запасає енергію" жир в жир, що витрачається на вироблення енергії і тепла", - наводяться в пресрелізі інституту слова керівника дослідження доктора медицини Янь-Чуань Ши.

Коли автори заблокували Y1 за допомогою речовини BIBO3304, то виявили, що миші при тій же жировій дієті стали набирати менше ваги.

Дослідники також відзначили ряд інших позитивних ефектів впливу BIBO3304 на рецепторну систему NPY-Y1: зростання кісткових клітин, поліпшення серцево-судинної функції і підвищення резистентності до інсуліну.

читайте такожВчені розповіли, чим небезпечне ожиріння при коронавірусі

Нагадаємо, раніше вчені пояснили, чому пандемія COVID-19 загрожує спалахом ожиріння. Карантин можна назвати головним каталізатором процесу ожиріння.

Вчені знайшли нову причину ожиріння у жінок. Виявляється, є чіткий фактор того, що жінки починають набирати зайву вагу.

Стало відомо, які корисні продукти з омега-3 допоможуть скинути вагу. Як кажуть медики, в організмі багатьох людей не вистачає поліненасичених жирів омега-3 ‒ оскільки жоден орган не може їх синтезувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти