Вчені розповіли про несподівану корисну властивість кофеїну

6 жовтня 2021, 03:33оновлено 6 жовтня 2021, 13:52
На думку британських вчених, регулярне вживання кави здатне знизити ризик розвитку досить небезпечної, поширеної і вельми важкої хвороби.
Кава
Вчені розповіли несподівану корисну властивість кофеїну / ua.depositphotos.com

Вчені провели дослідження і прийшли до несподіваних висновків про корисні властивості кофеїну. На їхню думку, регулярне вживання кави здатне знизити ризик розвитку хвороби Паркінсона. Про це повідомляє британське спеціалізоване видання Express.

Хвороба Паркінсона - стан, при якому частини мозку поступово пошкоджуються протягом багатьох років. Це викликано втратою нервових клітин в частині мозку, званої чорною субстанцією, яка відповідає за виробництво хімічної речовини дофамін. Він діє як посередник між частинами мозку і нервової системи, які допомагають контролювати рухи тіла. Порушення цього спілкування викликає проблеми з мимовільними рухами.

Дослідники провели метааналіз літератури про десятки досліджень, "просканувавши" електронні бази даних, використовуючи терміни, пов'язані з хворобою Паркінсона, кавою та харчовими продуктами з кофеїном. Такі наукові статті додавалися в дослідження тільки в разі відповідності чітким діагностичним критеріям захворювання і відомостями про вміст в них кофеїну.

відео дня

У результаті було виділено 13 робіт, дев'ять з яких були віднесені до числа здорових людей, а решта — пацієнтів з хворобою Паркінсона.

"У людей серед здорових, які регулярно вживали кофеїн, ризик розвитку цього захворювання під час подальшої оцінки був значно нижчим", — підкреслили дослідники.

читайте такожКава може бути небезпечний для мозку: названі головні 4 помилки

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти